crafted festival

Eindhoven – Winkelcentrum Heuvel Eindhoven en Dynamo Eindhoven staan van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli bol van creatief vakmanschap tijdens Crafted. Maar liefst 2500 studenten van 14 opleidingen van Summa College verrassen het publiek vier dagen lang met tientallen activiteiten.  

 

De onderwijsinstelling heeft voor de vierde editie van Crafted niet alleen de complete eerste verdieping van Heuvel in gebruik, er worden ook activiteiten gehouden bij winkeliers en horecaondernemers op de begane grond. Er zijn tevens activiteiten bij Dynamo. Vanuit - de voor de gelegenheid ingerichte - Studio Crafted worden rechtstreekse uitzendingen verzorgd.

 

Op het uitgebreide vierdaagse programma staan onder meer een afstudeershow van interieurstylisten en meubelmakers, verschillende modeshows, eetbare kunst van top-koks en -patissiers, haarmode-events en een reeks workshops met bedrijfsleven en internationale instellingen. Het thema van de vierde editie is: Stay Tuned. Dat past helemaal in huidige tijden: houdt – ondanks alles – online en fysiek contact met elkaar.  

 

Het is voor het vierde jaar dat de creatieve opleidingen van Summa College Crafted organiseren. De eerste twee keren waren in evenementencomplex Klokgebouw op Strijp-S. Vanwege corona waren de activiteiten vorig jaar alleen online. Meer dan 2000 mensen logden via website, Facebook en Instagram in. Ook werd een speciale app gelanceerd met een modeshow in 3D.

 

Crafted is een podium voor creatief talent. Het is in het leven geroepen om de creatieve studenten van Summa College in het zonnetje te zetten. Het biedt ook voor potentiële studenten een mooie etalage van studies. Dit jaar vinden de activiteiten niet alleen online, maar ook fysiek op een centrale, goed bereikbare locatie in Eindhoven plaats. Daarbij worden vanzelfsprekend de regels van het RIVM in acht genomen. Crafted biedt het bedrijfsleven en andere belangstellenden ook een plek om in contact te komen met de vakmensen van de toekomst.

 

Het programma is verdeeld over vier dagen: op donderdag is de opening en zijn genodigden uit onder meer het bedrijfsleven welkom. Op vrijdag is het voortgezet onderwijs aan de beurt en zaterdag zijn belangstellenden welkom. Zondag wordt ter afsluiting een familiedag gehouden.

 

Over Summa College
Het Summa College is met 26 scholen, bijna 17.000 studenten en meer dan 300 opleidingen de grootste instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Zuid-Nederland. We bieden meer dan 300 beroepsopleidingen in verschillende leerwegen en op verschillende niveaus.

www.crafted.nu