another now, over de popronde

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Het is een mooi setje Eindhovense acts die door het rondreizend festival Popronde 2019 geselecteerd zijn. De reis loopt op zijn einde, dus we vroegen de gelukkige naar de deugden en ondeugden van dit avontuur… Met deze keer: Another Now.

 

Hoe gaat het met de ronde?
“Goed! We zijn op plekken geweest waar we anders niet snel zouden komen, hebben (ook indirect) veel leuke connecties opgedaan en we zijn wat ervaringen rijker.”

Wat waren vooraf de verwachtingen?
“Natuurlijk waren we super enthousiast dat wij als super jonge metalband werden uitgekozen om mee te mogen doen aan de Popronde. Bij de aankondiging van de line-up op 3FM draaide Eva Koreman zelfs onze single Lotus in zijn geheel. Dat was wel even een onwerkelijk momentje: metalcore op nationale radio en dan ook nog je eigen eerste single.

We hadden al gelijk grote dromen over maandenlang meerdere dagen achter elkaar het hele land door toeren, de vetste shows die we gingen spelen op de tofste plekken en al die mooie mensen die we zouden gaan leren kennen.

Wat echter de harde waarheid bleek te zijn, was dat we via Popronde maar vijf boekingen binnen hebben gekregen, waarvan we überhaupt maar voor drie shows beschikbaar waren. Dit blijkt helaas door de jaren heen wel ongeveer de standaard realiteit te zijn geworden voor de hardere bands die aan de Popronde meedoen.

Hoe dan ook zijn we natuurlijk wel ontzettend blij met de publiciteit, de shows die we hebben kunnen spelen, de fantastische nieuwe fans en de connecties die we hebben opgedaan. Wat dingen waar we nu achter de schermen mee bezig zijn, waren wellicht niet van de grond gekomen als we niet hadden meegedaan.”

Zijn er al lessen geleerd?
“Vanuit Eindhoven zes uur heen en terugreizen voor een show in een piepklein kroegje in Leeuwarden om 12 uur 's nachts klinkt misschien niet als het allerbeste idee, maar gelukkig blijken dingen vaak toch wel de moeite waard te zijn als je er gewoon 200% voor gaat om een harde show neer te zetten. Je hebt geen idee wie er in het publiek staat en wat voor positieve indrukken je kan achterlaten. Je weet nooit waar en wanneer de onvergetelijke momenten ontstaan.”

 

 

"Om 12 uur 's nachts optreden klinkt misschien niet als het allerbeste idee, maar gelukkig blijken dingen vaak toch wel de moeite waard te zijn als je er gewoon 200% voor gaat"

 Wat is de nieuwe favoriete plek?
“De McDonalds' langs de snelweg, want die traditie is er ondertussen wel ingeslopen. Hier vinden toch wel de meest memorabele gesprekken plaats. Instagram story goud.”

Deed het publiek wat ze moest doen?
“Het is tot dusver (not limited to Popronde) gelukkig elke keer weer gelukt om op een specifiek moment in de set een massale sit-down in het publiek voor elkaar te krijgen en Stef, onze vocalist, lukt het bijna elke keer weer om een rondje te crowdsurfen aan het einde van Shijima.

Daarnaast zijn we ontzettend blij en dankbaar voor alle support die we mogen krijgen van mensen die een beanie of een shirtje kopen, of überhaupt na de show even een praatje komen maken en dat we samen een biertje drinken. Dat voelt misschien nog wel het beste, wanneer mensen je laten weten dat ze genoten hebben van de show en het absoluut de moeite waard was om de reis te maken.”

Zijn jullie content met het aantal boekingen?
“We hadden er natuurlijk liever 40 gehad dan 3, maar het is wat het is. Gelukkig zijn we naast de Popronde zelf druk genoeg en hebben we voldoende vette shows via andere boekingen. Daarnaast zijn we achter de schermen gewoon keihard aan het werk aan nieuwe dingen. We zien het dus graag als een leuk extraatje.”

 

 

"Wanneer mensen je laten weten dat ze genoten hebben van de show, is het absoluut de moeite waard was om de reis te maken"
Is er een stad gekker dan Eindhoven?
“Hahaha, in Leeuwarden ging het publiek halverwege de set toch wel ineens heel crazy. We hebben flink wat armen en benen zien vliegen. Dat, en de toffe gesprekken achteraf, maakte de ontzettend lange reis weer helemaal goed.”

Er valt vast een dikke anekdote te vertellen, vertel?
“Niet persé dikke anekdotes, maar hier heb je wat fun facts:

- Mocht je je afvragen: "Past een Land Rover door de meest nauwe steegjes in het centrum van Leeuwarden?", dan is het antwoord: "Als je van stress en hartkloppingen houdt wel".

- Sommige podia zijn simpelweg te klein voor gitaarspins en -flips, tenzij je fan bent van deuken in je headstock. Of je moet headless spelen zoals onze boy Max.

- Crowdsurfen kan overal.

- Als je denkt dat je eindelijk je wireless gitaarsysteem hebt gerepareerd, is dat niet zo.

- Alles gaat omstebeurt kapot, en soms tegelijk.

- Bij Willem Twee in Den Bosch kunnen ze erg lekker koken.

 

 

 

"Probeer een beetje research te doen naar de venue die jou willen boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer het moment daar is"

 Een tip voor de acts die de ronde volgend jaar gaan doen?
“Probeer een beetje research te doen naar de venue die jou wil boeken, zodat je niet voor (te grote) verrassingen komt te staan wanneer het moment eenmaal daar is. Zorg ook dat je zo snel mogelijk duidelijk hebt hoe en met wie je de uitbetaling van de gage gaat regelen.”

Is er leven na de Popronde?
“Absoluut! Big things are coming. Wij gaan nog heel lang, heel veel van ons laten horen. We kunnen niet wachten om te laten zien waar we mee bezig zijn!”

 

Published on 11/11/2019