bandrepetitietips van mozes and the firstborn

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Met echt nét een Amerikaanse tour achter de kiezen, zijn de heren van Mozes and the Firstborn lekker op dreef. Het gaat ze voor de wind, maar ze werken er dan ook hard voor. Zoals in de repetitieruimte! Hoe gaat dat er bij hen aan toe? We vragen aan het drummer Raven!

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetities?
"Door na te gaan wat de prioriteiten zijn. Moeten we voorbereiden voor een show? Dan staan een set maken, bepalen welke overgangen wel/niet werken en de set repeteren centraal. Moeten we aan nieuwe songs werken? Dan gaan we jammen en nemen we veelbelovende ideeën op of werken we bestaande songs/ideeën verder uit. Voor mij is het in dit stadium belangrijk om veel uit te proberen en niet lang in details te blijven hangen."

 



Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetities?
"Ga uit van de persoonlijke kracht van ieder lid. Wanneer iemand bijvoorbeeld op een fijne manier de leiding neemt, gebruik dit dan vooral. Daarnaast moet ieder lid de ruimte krijgen om ideeën te opperen, ook wanneer deze ideeën in eerste instantie niet overeen komen met die van jezelf. Een sfeer waarin alles kan en mag is in mijn beleving fijn om nieuwe ideeën te ontwikkelen."

 

"Ieder lid moet de ruimte krijgen om ideeën te opperen, ook wanneer deze niet overeen komen met die van jezelf"

 

Hoe repeteren jullie sets tijdens de repetitie?
"We denken na over het potentiële publiek en welke songs daar voor ons bij aansluiten. Nadat we een selectie songs hebben gemaakt gaan we op papier schuiven in de volgorde en schatten we globaal in of we tracks moeten skippen/toevoegen om aan de te spelen tijd te voldoen."

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?
"Ik probeer alles en neem de veelbelovende ideeën op met mijn telefoon. Na een repetitie luister ik alles terug en filter ik de beste ideeën eruit. Deze neem ik mee naar een volgende repetitie. Dit proces herhaalt zich net zolang totdat ik tevreden ben."

 

"Door de reactie van het publiek te voelen komt een performer er achter wat wel en niet werkt"

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?

"Naar mijn idee ontstaan stage performances vooral door veel live te spelen. Hoe vaker een persoon op het podium staat, hoe meer ontspannen deze wordt en hoe meer ruimte er is voor een echte performance. Door de reactie van het publiek te voelen komt een performer er achter wat wel en niet werkt."

 

Nog andere tips?

"Doe vooral wat je leuk vindt."

 

 

Published on 29/03/2018

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version