hoe voorkom je dat je posts van een leuk facebook en instagram account niet ziet?

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Merk je wel eens dat je posts van een account die je heel graag volgt op Facebook of Instagram niet of te laat ziet, bijvoorbeeld je favoriete band? Dit is natuurlijk onwenselijk als volger van een andere pagina én als beheerder van je eigen Facebook en Instagram account voor je muziek! Hierbij 3 redenen waarom posts niet gezien worden en manieren om dit te voorkomen: 

 

1) Facebook laat je posts eerst aan een kleinere groep volgers zien. Als die er goed op reageren dan gaat Facebook en Instagram het verder verspreiden. Dus hoe ‘betere posts’ (berichten die goed scoren op het gebied van betrokkenheid) je plaatst, hoe hoger de zichtbaarheid voor je post wordt en een hoger percentage mensen het ziet. Als je vaker goed ‘scoort’ met betrokkenheid gaat je algemene zichtbaarheid omhoog.

 

Als je zélf een andere pagina nooit meer ziet, betekent het dat je de laatste tijd geen interactie hebt gehad met de pagina. Je zag berichten maar je likete het niet of plaatste er geen reacties onder. Dit zie Facebook als een negatief signaal ten opzichte van andere pagina’s waarbij je dat wel doet. 

 

Tip voor jou als volger (muziekliefhebber): wil je de pagina blijven zien; reageren en liken die posts. Toon betrokkenheid op de posts die je wél voorbij ziet komen, zo weten Facebook en Instagram dat je posts van dat account wil zien. Als je niets voorbij ziet komen, ga dan zelf bewust op regelmatige basis naar het account toe en like en reageer op posts.

 

Tip voor jou als account-beheerder (muzikant): zorg voor posts die mensen graag willen liken, delen en op reageren. Post dus op een consistente manier meerdere keren per week verschillende soorten posts. Dat klinkt simpel, maarja, hoe doe je dat? Experimenteer met de 6 soorten posts en ga op onderzoek wat voor een soort posts meer betrokkenheid krijgen dan anderen.

 

 

Als je zélf een andere pagina nooit meer ziet, betekent het dat je de laatste tijd geen interactie hebt gehad met de pagina

 

 

2) Als je een nieuwe pagina liket zie je die in het begin meestal wel goed, nieuwe likers zien dus ook meer van je posts dan mensen die de pagina lang volgen zonder betrokkenheid te tonen.

 

Tip voor jou als volger (muziekliefhebber): zeker in het begin, wanneer je wél nog veel posts van de pagina voorbij ziet komen, is betrokkenheid tonen op de posts die je leuk vindt belangrijk om berichten van het account te blijven zien.

 

Tip voor jou als account-beheerder (muzikant): maak hier als beheerder gebruik van door je echt te focussen op consistente goede content, zeker op het moment dat je net een hoop nieuwe likers erbij hebt. 

 

 

Nieuwe likers zien meer van je posts dan mensen die de pagina lang volgen zonder betrokkenheid te tonen

 

 

 

3) Je hebt in eeen bepaalde mate directe invloed op je Facebook-nieuwsoverzicht. Het is mogelijk om accounts te ontvolgen én om een beperkt aantal pagina's op 'als eerste weergeven' te zetten. Dit doe je door in de rechterbovenhoek van een Facebook-pagina op het menu te klikken (het pijltje naar beneden), ‘Voorkeuren voor nieuwsoverzicht’ te selecteren en dan de voorkeuren voor het nieuwsoverzicht aan te passen door aan te geven van wie je het eerst berichten wilt zien. 

 

Tip voor jou als volger (muziekliefhebber): doe bovenstaande en kies hierdoor bewust wat je zeker wel en zeker niet wilt zien.

 

Tip voor jou als account-beheerder (muzikant): roep je volging op jouw account in te stellen bij 'voorkeuren voor nieuwsoverzicht'. 

 

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Published on 18/03/2021

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version