interview met black-bone

Unfortunately this page isn't available in English

 

Onlangs presenteerde Black-Bone hun tweede worp Blessing Disguise in een nokkie volle Effenaar en nu staan de rockers aan de vooravond van een Europese tour. We praten met de band hoe dit allemaal zo is gekomen.

 

We hebben een tijdje moeten wachten op nieuw werk, kwam dit door de luxe van een eigen studio? Hoe moeilijk was die gevreesde tweede eigenlijk?
“Eigenlijk hadden we begin 2014 onze 2e plaat af, maar de laatste songs die we hadden geschreven waren eigenlijk veel beter als de vorige! Dus hadden we alles weggegooid op die laatste songs na en zijn we opnieuw begonnen met schrijven van de plaat. We wilde echt een toffe en betere plaat maken als ons debuut Back To Mayhem en we denken dat dat goed is gelukt!”

 

Het babyvet is er nu wel vanaf, hoe heeft dit het maken van muziek beïnvloedt?
“Qua muziek, songs schrijven en eigenwijsheid (haha) zijn we zeker gegroeid. We hebben veel ervaring opgedaan bij de shows en natuurlijk heel veel geschreven, waardoor we steeds meer ons eigen ding vonden en er in groeide!”

 

De plaat heet Blessing In Disguise, hoe kunnen we dat interpreteren?
“Alle onderwerpen gaan over negatieve dingen die we hebben meegemaakt of zien bij mensen, maar in de songs willen we het negatieve omdraaien naar iets positiefs. Dat is eigenlijk ook de rode draad van de plaat.”

 

Jullie hebben de plaat laten mixen door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock), was dit een logische keuze?
“Ja zeker, we wilden bij dit album nog meer de live-energie op de plaat vangen. Ook wilden we graag een erg rauw en heavy gemixed album en daar is Peter natuurlijk uitermate geschikt voor!”

 

Nu jullie tussen de grote namen op het label SPV staan, is de druk daardoor groter voor Black-Bone?
“Nee niet perse, we zijn wel vereerd om tussen zulke gave namen te mogen staan! Daarnaast opent het natuurlijk ook weer deuren voor ons, wat erg fijn is.”

 

Is Black-Bone een dictatuur of democratie?
“Haha, nee gewoon een democratie. Vaak komt er iemand met een idee en werken we dat uit. We zijn het meestal ook snel eens met elkaar.”

 

Er staat een Europese tour in de agenda, wat zijn de verwachtingen?
“Ja super gaaf, kijken we erg naar uit! 9 landen en flink wat steden. We hopen natuurlijk ook wat van de steden zelf te zien, maar het gaat uiteindelijk om de show! En natuurlijk hopen we veel nieuwe mensen/fans te ontmoeten!”

 

Zijn er ook al plannen voor Amerika?
“Nee nog niet, de plaat wordt nu in heel Europa & UK uitgebracht, maar zeg nooit nooit. Het zou natuurlijk wel gaaf zijn!”

 

Meer informatie: http://black-bone.com

 

Editie: DE POPEI oktober 2015

Foto: Mike Nicolaassen

Published on 14/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version