interview met eindhovense popronde acts

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Het is een mooi setje Eindhovense acts die door het rondreizend festival Popronde 2019 geselecteerd zijn. De reis loopt op zijn einde, dus we vroegen de gelukkigen naar de deugden en ondeugden van dit avontuur…

 


The Ballet Bombs.jpg

THE BALLET BOMBS

 

Zijn er al lessen geleerd?
“Je gaat op plekken komen waar improvisatie nodig is qua opstellen, soundcheck, monitoren en dingen als parkeren. En waar je maar 15 minuten opbouw/soundcheck tijd hebt. Wij hebben deze Popronde wel geleerd hiermee te dealen en plug and play ready te zijn. We hebben er wel voor gezorgd dat ook onze gear werkt, wat toch wel belangrijk is haha. Dit voorkomt zo veel onnodige frustraties.”

Lees hier het hele interview met The Ballet Bombs

 

 

Another Now.png

 

ANOTHER NOW

 

Er valt vast een dikke anekdote te vertellen, vertel?
“Niet persé dikke anekdotes, maar hier heb je wat fun facts:
- Mocht je je afvragen: "Past een Land Rover door de meest nauwe steegjes in het centrum van Leeuwarden?", dan is het antwoord: "Als je van stress en hartkloppingen houdt wel".
- Sommige podia zijn simpelweg te klein voor gitaarspins en -flips, tenzij je fan bent van deuken in je headstock. Of je moet headless spelen zoals onze boy Max.
- Crowdsurfen kan overal.
- Als je denkt dat je eindelijk je wireless gitaarsysteem hebt gerepareerd, is dat niet zo.
- Alles gaat omstebeurt kapot, en soms tegelijk.
- Bij Willem Twee in Den Bosch kunnen ze erg lekker koken.

Lees hier het hele interview met Another Now

 

 

Aidan & the Wild.jpg

 

AIDAN & THE WILD
 
Wat is de nieuwe favoriete plek?
“De favoriete plek blijft voor mij toch altijd wel de Rozenknop, daar ga je niet zo snel over heen. Maar met de Popronde ben ik zo wel op een hele boel mooie locaties gekomen en ook wel een paar waar ik anders niet zo snel zou komen. Zo speelden we in Leeuwarden in een oude gevangenis, een mannen-kledingzaak in Woerden en binnenkort in het prachtige Concordia Theater in Enschede. Ook was Wim’s Muziekkelder een hele fijne plek om te komen, vanwege de gastvrijheid en passie die de eigenaar voor muziek heeft en de aandacht die de mensen daar voor muziek hadden. Daarnaast is één van de voordelen van veel in oude kroegjes en Irish pubs worden geboekt natuurlijk wel al het lekkere bier dat ze daar hadden.”

Lees hier het hele interview met Aidan & the Wild

 

 

Psyso.jpg

 

PSYSO

Zijn jullie content met het aantal boekingen?
“Hadden er wat mij betreft wel iets meer mogen zijn, echter hadden we een aanzienlijk deel van de Popronde gemist doordat we op Europese tournee waren met de Australische band Peach Fur. Het contrast tussen deze 2 tours was enorm.”

 

Lees hier het hele interview met PsySo

 

 

ZALM.JPG

 

ZALM

Wat waren vooraf de verwachtingen?
“HET EERSTE DOEL WAS ÜBERHAUPT MET ZALM GESELECTEERD TE WORDEN!!!!! OM TE KIJKEN OF EEN ABSURDISTISCH ELECTROGRIND PROJECT MEER BEREIK ZOU KUNNEN KRIJGEN!!!! MET 6 OFFICIËLE POPRONDE SHOWS BEN IK BEST TEVREDEN.”

 

Lees hier het hele interview met ZALM

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version