interview met ton dekkers (femme)

Unfortunately this page isn't availabe in English

 

Het begon volgens Ton Dekkers allemaal met een verjaardagsfeestje, maar tegenwoordig zet hij met FemME een meerdaags festival neer in de Effenaar en meerdere clubtours, waaronder die op vrijdag 13 november in PopEi met La Ventura, Kingfisher Sky en Sleeping Romance. 3voor12/Eindhoven sprak met Ton over zijn drive om iets nieuws neer te zetten en de passie voor ‘female fronted metal’.

 

De rol van vrouwen in metal is een continue onderwerp van discussie…
“Jammer genoeg is dat het geval. Een groot deel van de metalwereld neemt vrouwen niet serieus. Metal hoort rauw (grunts), hard en snel te zijn. Dat eerste is vaak niet van toepassing en de vele Within Temptation-klonen hebben het vooroordeel in de wereld gebracht dat dit de enige variant van vrouwenmetal is. De stijl is juist wel verder ontwikkeld, zowel in de zachtere als hardere richting. De grens van wat wel en geen metal is, is erg kunstmatig en juist daar vind je veel moois. Ik zie mezelf dan ook meer als liefhebber of fan die wat wil bijdragen, zodat die gepassioneerde bands de erkenning krijgen die ze verdienen.”

 

Hoe maak je de afweging welke bands je neerzet?
“De belangrijkste eis is dat de band dames in de gelederen heeft. Voor de clubtours is dat wel wat meer thematisch, door te focussen op stijlen als industrial, symfonisch of juist heavy. Bij FemME willen we juist een zo breed mogelijke afspiegeling van de scene laten zien, maar stageperformance telt ook zwaar mee. De bands moeten het publiek wel echt wat te bieden hebben.”

 

Klik hier voor het hele artikel van 3voor12/Eindhoven

 

Editie: DE POPEI november 2015

Tekst: 3voor12/Eindhoven, Guido Segers

Foto: Tim Tronckoe photography

Published on 14/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version