krijg meer instagram volgers met nieuwe insta stories update!

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Instagram kwam onlangs met 2 nieuwe features, die allebei te maken hebben met Insta Stories (je weet wel, die functie die een-op-een is gekopieerd van Snapchat). Door een locatie en/of hashtag toe te voegen aan je Stories worden ze véél meer bekeken en is er zo dus ook meer kans om ontdekt te worden door potentiele nieuwe fans!

 

Tot voor kort werden de Stories die je op je band-Instagram plaatste (bijna) alleen maar gezien door je volgers. Maar Instagram heeft een geweldige nieuwe update die veel kansen biedt voor muzikanten!

 

LOCATIE STORIES
Onder de ‘Explore’-tab (het loepje) kunnen Instagram gebruikers nu ‘Locatie Stories’ zien. Dat zijn Stories met daarin een locatie-tag uit de omgeving waar je je bevindt, maar je kunt ook zoeken op andere locaties.

 

Locatie toevoegen
Als je zelf nu een Story toevoegt aan je verhaal op Instagram met daarin een locatie-tag, dan komt je Story daar ook in terecht en kan je boodschap ineens door veel meer mensen ‘per ongeluk’ ontdekt worden!

 

We hebben het zelf ook geprobeerd, zie afbeelding. Zoals je ziet zijn de Stories waarin de locatie is getagd veel meer bekeken dan de Storie zonder locatie.

 

Instagram_locatie stories.jpg

 

Hoe je een locatie toevoegt aan je Insta Story? Nadat je de foto/video hebt gemaakt ‘swipe’ je naar boven en klik je op ‘locatie’.

 

Wat voor locatie kan ik het beste taggen?
Als je in een gebouw bent (zoals POPEI) kun je die gewoon taggen, want daar hangt een adres aan en dan komt je Story in het verhaal van die plaats (dus in het voorbeeld van POPEI komt ie in de Story van ‘Eindhoven’).

 

Promotie-tool door andere locatie te taggen
Je kunt natuurlijk de locatie taggen waar je je op dat moment ook echt bevindt. Maar je kunt het ook gebruiken als aankondiging over iets waar je nog NIET bent! Heb je bijvoorbeeld vanavond een optreden in een andere stad? Maak een video en tag dan die stad in je Story. Mensen die die dag  in die stad zijn, zullen jouw boodschap dan ook voorbij zien komen!

 

Heb je vanavond een optreden in een andere stad? Maak een video en tag dan die stad in je Story

 

HASHTAGS IN STORIES
Je kunt nu ook hashtags toevoegen aan je Stories. Dat doe je door het kiezen van de ‘tekst-tool’ nadat je de foto/video hebt gemaakt, en dan te beginnen met ‘#’. Wát voor hashtag je toevoegt ligt natuurlijk aan de inhoud van je Story, maar denk bijvoorbeeld aan het genre wat je speelt (‘#rocknroll’) of iets anders wat van toepassing is. Probeer natuurlijk niet teveel hashtags toe te voegen, dat ziet er niet uit.

 

Instagram_hashstag stories.jpg

 

Succes!

Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze graag voor je. Stuur een mail naar mirjam@popei.nl.

Mirjam
PR/communicatie POPEI

Foto: Willem Wouterse

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 29/05/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version