platenpraten met aida en haar protegees

Unfortunately this page isn't available in English

 

DJ Lady Aïda draagt niet voor niets de titel Grand Lady of Techno. Al meer dan 25 jaar zit ze in het DJ vak en heeft de (inter)nationale dance scene van binnen en buiten gezien. Ze stond acht keer in de Bravo tent op Lowlands en was de eerste DJ die op Pinkpop en Lowlands een techno plaat  draaide. Sinds 2009 deelt ze haar muziek- en DJ kennis op haar eigen CKE DJ School. “De nieuwe generatie DJ’s zijn belangrijk voor de scene, ze komen met nieuwe ideeën en stijlen. Het is geweldig te zien hoe zij groeien, hun eigen muziekstijl ontwikkelen en hun kennis en passie met elkaar delen. Daarom geef ik het woord aan mijn vers opgeleide aspirant DJ’s. Ik ben echt trots op ze!”

 

Wat is je favoriete plaat?
DJ Strickx (links op container): “Stampende – Major Lazer Remix. Er zitten heel veel verschillende stijlen in, van trap tot dubstep tot hardstyle.” 

 

Wat is je favoriete Eindhovense plaat?

DJ M.O.N.K.: “Proxima – Valve Wars (Tempa). Gijs Snik is een van de grootste talenten binnen de dubstep scene in Eindhoven, we gaan hier zeker meer van horen!”

 

Welke plaat is voor jou emotioneel het meest waardevol?
DJ Oneosta (naast container achter): “Deadmau5  – Strobe (Ultra records/Mau5trap). De track verandert steeds van akkoorden, heeft een lang intro en bouwt steeds intenser op.”

 

Welke plaat ligt er nu op je platenspeler?
DJ Seth (naast container voor): “Platinum  –  Chains. Dit blijft voor mij een topper!”

 

Heb je een guilty pleasure?
DJ Monsterbeat: (rechts op container) ”Bingoplayers – Devotion. Ik had hem een keer in de klas op mijn  koptelefoon en iedereen lachte me uit vanwege die break die helemaal over de top gaat.”

 

Wat is voor jou de meest overschatte plaat?
DJ Houwie:  “Fedde le Grand – Put your hands up for Detroit. De plaat heeft geen inhoud en daarmee heeft hij bakken met geld verdiend. Ik had hem graag zelf gemaakt ;-)”

 

Wat is voor jou de meest onderschatte plaat?
Marco Schmeitz : “The Golden Filter – Solid Gold. Een indie achtige dance plaat die niemand kent en echt super mooi is!”

 

Tot slot een aanbeveling aan het Eindhovense publiek. Welke plaat zou volgens jou iedereen in de kast moeten hebben?
DJ Devarise : “TJR – Ode to Oi. Dit is echt de vernieuwende sound binnen de EDM scene.”

 

Editie: DE POPEI juni 2014
Foto: Joren Hoogeboom - www.architectuurenfoto.nl

Published on 13/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version