platenpraten met elvin usidame

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Wie is Elvin Usidame? Hij is één van de programmamakers van de Effenaar, hij ging lekker met zijn band Hunting the Robot, hij is baasboy van clubavond Het Wild en deejayt met broer Lloyd onder de naam AfrikaBoomNada een eind in de rondte. Bezig baasje dus. Hoe ziet dan zo’n platenkast eruit?

Wat is je allereerste aanschaf?
“De eerste CD die ik heb aangeschaft was het debuutalbum van Arctic Monkeys in 2005 volgens mij.
Ik zag de video van I Bet That You Look Good On The Dancefloor op MTV (toen ontdekte je nog dingen op die zender) en was gelijk hooked. Dat staccato, semi-agressieve en vooral (voor mij) nieuw geluid was een openbaring en ik heb de volgende dag de CD gekocht. Heb daarna overigens verder weinig CD’s/LP’s gekocht.”

 


Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Het was niet heel uitgebreid maar achteraf gezien wel speciaal. Mijn vader komt uit Nigeria en die had allemaal oude cassettebandjes met Afrikaanse muziek die hij constant in de auto draaide. Ik werd verliefd op die nummers en nog niet zo heel lang geleden heb ik die songs weer op het internet gevonden. Heel mooi om dan te merken hoe muziek je bijna precies terug in de tijd kan brengen.”

Het beste album allertijden is…
“Durf ik niet te zeggen.”

Bij welk nummer houd je het niet droog?
“Ik huil stiekem best wel snel door mooie nummers. Schaam ik me niet voor, als niemand me maar ziet. Bon Iver met 29 #Strafford APTS breekt me meestal wel een beetje. Op de goede manier.”

 


Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
“Nouveau Velo – Reflections.

 


Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
“Awilo Longomba – Séquestration. Vrolijke Congolese track met veel geschreeuw en ook eentje die ik vaak op de achterbank van mijn vaders auto hoorde.”

 


Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Nee, eigenlijk niet. Ik luister veel verschillende soorten muziek en ik sta open voor de meeste dingen. Dat is in principe ook deels mijn taak als programmeur. Als ik een guilty pleasure moet bedenken is het Cindy Lauper met Girls Just Wanna Have Fun.”

 


Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Helemaal verliefd op de laatste Jeremih plaat, kwam in 2015 uit maar die heb ik sinds kort pas goed kunnen checken. Verder veel White Reaper, Father John Misty, Kendrick Lamar, Future, Strand of Oaks, Porches, Frank Ocean, Perfume Genius, Fleetwood Mac en veel oude House muziek.”

Met welke track sluit je een dj-set het lekkerst af?
“Ligt een beetje aan de mood, maar ik hou normaliter wel van lekker hard afsluiten.  We hebben een hele harde edit van Skanker – Lighter die altijd goed werkt.”

 

 

Meest romantische nummer is…
“Father John Misty met Holy Shit. Hij heeft hier op een geweldige manier de relatie tussen moderne liefde en de moderne wereld geschetst. Je snapt eerst niet waar het heengaat, totdat de laatste vers komt. Lees deze hieronder ik verwacht dat je het daarna met me eens bent.

 

Oh, and love is just an institution
Based on human frailty
What's your paradise gotta do with Adam and Eve?
Maybe love is just an economy
Based on resource scarcity
What I fail to see is what that's gotta do
With you and me

Verder is Marvin Gaye’s Midnight Love album, het beste album voor al je ‘’midnight love’’ taferelen.”

 


Beste Hiphop album is…
“Super moeilijke vraag! Errr… Ik durf niet te zeggen dat dit het beste hiphop album is maar Chance The Rapper – Coloring Book vind ik prachtig. Dat is voor mij zeker de plaat van 2016 geweest. De songs die daarop staan zijn zo mooi en zitten soms bijna Beatlesque in elkaar. Echt waar! Een aanrader.”

 


De allerbeste albumcover ooit is…  
“Ik ben een digitale jongen. Koop nooit CD’s of vinyl, dus ik let eerlijk gezegd ook weinig op album artwork. Heb hier geen favoriet, maar albumcover van Lil Yachty – Lil Boat vind ik heel tof voor een hiphopalbum.”

 

Lil_Yachty_Lil_Boat_The_Mixtape-front-large.jpg

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“Ik en mijn broertje rijden het hele land door om shows te doen en tijdens die tochten laten we elkaar onze nieuwste ontdekkingen horen. Hiphop komt dan wel het meeste uit de speakers.”

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“White Reaper – The World’s Best American Band.”

 


Zit er nog een release in het verschiet waarop je bent te horen?
“Haha, wellicht. We zijn met AfrikaBoomNada bezig met produceren en bij mij persoonlijk begint het ook weer te kriebelen. Nog geen concrete plannen, maar ik heb ook geen haast. Van AfrikaBoomNada verwacht ik wel dat er iets uitkomt dit jaar.”

 

Luister AfrikaBoomNada

Facebook AfrikaBoomNada

 

Editie: DE POPEI juni 2017

Foto: Jan Slieker

Published on 30/05/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version