platenpraten met: roland frogson

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Het moest er natuurlijk van komen, grasduinen in de platenkast van Roland van der Heijden aka Dj Frogson. Als host van Pick Up Music Club nodigt hij maandelijks muziekliefhebbers uit met verschillende smaakjes. Er is wel een positieve ‘maar’… vinyl verplicht. Gelden die regels ook voor zijn eigen collectie?

 

Foto: Bram van Dal Photography

 

Wat is je allereerst aanschaf?

“Pff dat is ff graven in het geheugen… Op cd waren dat meteen 2 cd-singles van Prince, namelijk The Arms of Orion en Partyman (allebei van de Batman lp) en de cd Lovesexy. Op cassettebandje denk ik dat het iets was van The Beatles of INXS. Lp weet ik echt niet meer, wellicht iets van Prince.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

“Mijn pa bestookte me dag in dag uit met the Beatles en Elvis. Mijn ma was breder in haar muziekkeuze, die veerde van The Kinks naar Queen en Julio Iglesias naar The Nits dus van alles wat.”

 

Het beste album allertijden is…

“Achtung Baby van U2. Die plaat is mijn go to lp als ik verdrietig ben, vrolijk, whenever. Klik hier voor mijn review welke ik plaatste op muziekmeter.” (https://www.musicmeter.nl/album/107/info/810#6098688, scroll een stuk naar beneden, red)

 

 

 

 

Bij welk nummer houdt je het niet droog?

“Moeilijk wederom. Maar als ik in een deep blue funk verkeer, willen So Cruel van U2 en Joy In Repetition van Prince me vaak steunen. En ik denk dat als Lana del Rey Shades of Cool live speelt dat ik ook een traan of meer zal laten.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

“Met enig schaamrood moet ik toegeven dat ik helaas niet zo veel Eindhovense bands ken, dus kan ik hier helaas geen fatsoenlijk antwoord op geven. Ik vind The Dirty Denims leuk,, daar zit veel energie in.”

 

Beste Helmondse plaat?

“Als  ik een beetje mag smokkelen, ga ik voor MOOON. Die jongens hebben het begrepen en ik hoop dat ze nog veel succes hebben.”

 

Op welke plaat kun je best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…

“Zijn er meerdere: Fatboy Slim met Praise You is een favoriet omdat ik dan met een goede vriendin altijd los ga. Rhythm is a Dancer van Snap! vind ik ook heerlijk om op te dansen. Daarnaast heb ik een zwak voor 80’s wave, zet me op een 80’s avond en ik ben een non-stop dansmachine.”

 

 

 

 

 

 

Doe je aan guilty pleasures?

“Ja, ik kan erg genieten van Julio Iglesias, zelfs naar zijn concert geweest dit jaar en heb een zwak voor goede popliedjes.”

 

Het is bijna kerst, op welk kerstliedje ga je lekker?

“All I Want For Christmas Is You van Mariah is toch wel een van de meest swingende kerstliedjes ever.”

 

 

 

 

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?

“Zo zeg, wat een vraag. Ik denk dat er meerdere zijn. The Beatles met Sgt. Pepper’s omdat ze het roer omgooiden en de lp als concept lieten gelden, Zappa met bijna alles omdat hij tegen alles en iedereen schopte.”

 

 

 

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?

“De nieuwe Lana del Rey (Norman Fucking Rockwell!) is bijna niet van de platendraaier af te krijgen, heerlijke lp met psychedelische ondertonen. Daarnaast is de soundtrack van Once Upon A Time In Hollywood zo lekker dat als het een vrouw was ik er mee getrouwd was.”

 

 

 

 

 

Meest romantische nummer?

“Als je The Most Beautiful Girl In The World van Prince opzet en ze is erbij, dan kan de avond nog heel mooi worden…”

 

 

 

 

Allerbeste albumcover ooit…

“Six van Mansun, die cover bevat hints naar alles op het album. Het album is trouwens ook te gek.”

 

 

 

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

“Heb een mooie ‘reis-lijst’ gemaakt met 700 nummers, in een eeuwige flux is van oud en nieuw. Meest voorkomende artiesten zijn: Lana del Rey, Prince, U2, INXS, Serge Gainsbourg, hoop 60’s garage en mod en talloze vergeten 80’s new wave en post-punk.”

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…

“Dit gaat ook in een razend tempo, heb de ene nog niet helemaal beluisterd of ik heb alweer nieuwe muziek gevonden. Getuige mijn immer groeiende muziekcollectie. Als ik dan nu toch een tip moet geven, Daniel Norgren (lp Buck) ontdekt tijdens mijn voorbereidingen voor de bluesroute in Helmond.”