top 6 tips om optredens te scoren

Unfortunately this page isn't available in English

 

Na wat rondvragen blijkt: het boeken van optredens komt weer een beetje op gang, al is het maar voor 2022. Dus het wordt tijd om ook de tips weer wat meer op optreden en het boeken van optredens te richten. Deze week een top 6 van de muzikantentips met erg veel waardevolle tips van vóór corona. 

 

1.png

 

1) Hoe scoor je dat optreden?
Dinsdag 29 oktober 2019 vond er een editie van Fix Je Bizz plaats. Deze keer met als thema: ‘Programmeurs aan het woord over hoe je dat optreden scoort’. Bart Jansen (Q-Factory/Comfort In Sound), Lesley Klaverdijk (Volt) en Ronald Geldhof (Altstadt/Comfort In Sound) gaven een kijkje in hoe zij te werk gaan. Een avond vol tips en we filterden de belangrijkste voor je in dit verslag!
Lees het artikel hier

 

 

 

2.png


2) Gouden tips om je eigen optredens te boeken
Dinsdag 24 september 2019 was het tijd voor de 2e editie van Fix Je Bizz. Deze keer met als thema ‘Boek je eigen optredens’. Dus daar waar vaak tips worden gedeeld over hoe je een boekingskantoor vindt, gingen we het hebben over het allereerste begin: hoe boek je zélf optredens voor je eigen muziek? Kon je er niet bij zijn? In dit verslag worden highlights en tips van de avond met je gedeeld.
Lees het artikel hier

 

 

 

3.png


3) Waarom je nooit reactie krijgt op je mails
Ari Herstand is een in Los Angeles gevestigde muzikant, auteur en de oprichter van het muziekeducatiebedrijf en blog Ari’s Take. In dit artikel, wat oorspronkelijk werd gepubliceerd op de blog van Bandzoogle, neemt hij je mee in zijn verhaal over hoe je het beste programmeurs, clubs en andere musici kunt benaderen via de mail. We vertaalden het voor je!
Lees het artikel hier

 

 

 

4.png


4) Gage onderhandelingen: wanneer de locatie écht niet meer budget heet
Een festival/café/zaal toont interesse in een optreden. Yes! En nu volgt natuurlijk de vraag: wat is jullie gage? Of ze zeggen uit zichzelf al dat ze een bepaald budget hebben. En wanneer er dan geen match is met het maximale budget wat de speellocatie beschikbaar heeft en jullie minimale gage, dan houdt het op…. Of niet?
Lees het artikel hier

 

 

 

5.png


5) De zin en onzin van het boekingskantoor
Veel boekingskantoren beloven tribute en coverbands plekken op de affiches van Paaspop of de Zwarte Cross en toegang tot een professioneel netwerk van programmeurs. In de praktijk blijkt het allemaal wat minder rooskleurig. In deze blog lees je het artikel van Gigstarter, geschreven door Jeroen Scheepers die zelf ook in de tribute band Status Quo Forever speelt en daarmee repeteert bij POPEI.
Lees het artikel hier

 

 

 

6.png


6) Gage-constructies op een rijtje
Optreden is waar de meeste muzikanten het voor doen. De inkomsten uit optredens zijn vaak de grootste inkomstenbron voor muzikanten of de bandpot. Als je al een aantal keer hebt opgetreden, dan weet je misschien wel dat de wereld van live boekingen erg divers is, zo ook de bijbehorende betalingen. Daarom zetten we de verschillende mogelijke gage-constructies voor je op een rijtje!
Lees het artikel hier


 

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Published on 08/07/2021