rock city basics showtime

Rock City Basics is een nieuw initiatief waarbij er wekelijks muzieklessen worden gegeven in de repetitieruimtes van POPEI. Zaterdag 3 oktober presenteren de leerlingen zich. Het eerste echte optreden na slechts 10 lessen skills- en bandcoaching! Wegens Corona is dit een besloten event.

Vanuit de visie van Rock City Institute, de succesvolle popmuziekopleiding van het Summa College, wordt er met de deelnemers gewerkt aan instrumentale vaardigheden op drums, basgitaar, gitaar, toetsen of zang en het leren samenspelen in een band.

Rock City Basics richt zich op muzikanten vanaf 15 jaar die nog niet veel ervaring hebben met het spelen in een band, maar dit wel graag zouden willen. De muzikale richting ligt vooral in de pop/rock/indie/alternative hoek. Het schrijven van eigen nummers tijdens de bandlessen wordt ook gestimuleerd.

Rock City Institute is al een aantal jaren als beste MBO muziekopleiding van Nederland beoordeeld en in de muziekindustrie vooral bekend door oud-studenten als Stef Classens, Rochelle, Sharon Kovacs, Black-Bone en The Young Retros, de band van Bertus Borgers. Docenten en studenten van de opleiding geven deze cursus nu vorm, waarbij er elke zaterdag gewerkt wordt om uiteindelijk steeds na een periode van 10 weken een live optreden in POPEI te geven.

 

Meer weten over Rock City Basics? Kijk op www.rockcitybasics.nl