bandrepetitietips van in the attic

Beleef een rauwe mix van de politiek beladen agressie van Rage Against the Machine en het zichtbare spelplezier van een viertal puppy’s, maar dan met een eigen, Lierops sausje eroverheen. Wij waren benieuwd naar hoe In The Attic repeteert en wie weet haal je er nog tips uit!

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetitie?

“De repetitie begint met wat bijpraten, alles klaarzetten, biertje/koffie, etc.. Vervolgens gaan we spelen. We kijken meestal op het moment zelf wat we repeteren, als we denken dat nummers herhalen goed is omdat er een optreden aan komt, doen we dat, anders gaan we nummers schrijven. Ik kan niet zeggen dat we een bepaalde structuur hanteren, maar we beslissen vaak op het moment zelf.”

 

 

"Belangrijkste rol die minimaal één persoon moet aannemen is de rol van ondernemer"

 

 

Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetitie?

“Belangrijkste rol die minimaal één persoon moet aannemen is de rol van ondernemer. Als je iets wil bereiken moet je wel actie ondernemen en niet alleen maar wat chillen tijdens een repetitie. Creatieve breinen zijn ook gewild bij het schrijven van nummers.”

 

 

 

 

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?

“We schrijven door te jammen. Als we jammen en we vinden een stuk gaaf, gaan we daar op door. Als er dan weer een nieuw stuk ontstaat wat nog gaver is, gaan we daar op door, etc. Vervolgens plakken we stukken aan elkaar en brengen we structuur aan in het nummer. Al willen we nooit een vaste structuur in het nummer aanhouden. We willen altijd creatief zijn en gekke combinaties uitproberen.”

 

 

“Als je iets wil bereiken moet niet alleen maar wat chillen tijdens een repetitie”

 

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?

“De stageperformance oefenen we niet. De muziek zorgt voor energie, onze performance drijft op deze energie.”

 

Hebben jullie nog andere tips?

“Veel optreden. Veel plezier. Veel jammen. Veel creativiteit. Veel liefde. Veel energie. Veel vatte.”

 

 

>> Website van In The Attic <<

 

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 07/02/2019

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI