bandrepetitietips van the ballet bombs

Deze psychedelische stooges duwen hun geluid naar het uiterste randje van de sonische gezondheid met gekke interstellaire oscillaties, verdrinkende galm en sprekende krakende fuzztonen! Maar ze noemen zichzelf liever de Blink 182 van garage fuzz. De Ballet-bommen zijn: Rubin "zwoelboy" van Nistelrooy, Erik "el cahole" van Beek en Frankie Fuzz. Wij vroegen deze heren een aantal bandrepetitietips te beantwoorden!

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetitie?

“Bij onze band is dat nogal onmogelijk. We bouwen meestal rustig op en daarna beginnen we gewoon lekker te spelen wat in ons op komt. Mochten we een show hebben, focussen we ons vooral daarop. Meestal is onze structuur: eerst onze nummers doorspelen zodat die er goed in blijven zitten en daarna eigenlijk altijd werken aan nieuwe songs. Het belangrijkste is dat je lekker aan het spelen bent maar ook af en toe een pauze neemt. Lol is belangrijk.”

 

 

"We bouwen meestal rustig op en daarna beginnen we gewoon lekker te spelen wat in ons op komt"

 

Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetitie?

“Meestal vormt dit zich vanzelf. In ons geval werken we met twee songwriters (Frank en Rubin) in de band. Als Frank een song of idee heeft geschreven neemt hij de leiding en andersom. Maar het is belangrijk dat alle bandleden ten alle tijden alles kunnen zeggen en ruimte geven voor inbreng vanuit elke hoek.”

 

 

"Het is belangrijk dat alle bandleden ten alle tijden alles kunnen zeggen en ruimte geven voor inbreng"

 

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?

“Frank en Rubin schrijven vooral veel thuis en komen met deze ideeën weer het repetitie lokaal in. Daarna gaan we gewoon lekker spelen en jammen en dan vormt de song zich eigenlijk altijd vanzelf in de loop van de repetities.”

 

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?

“Nee eigenlijk totaal niet, we just go with the flow op stage. Aangezien het allemaal spontaan is en er ook altijd van alles mis gaat, valt dit ook niet te oefenen. Voor ons is muziek expressie en die is natuurlijk elke show anders!”

 

 

"Voor ons is muziek expressie en die is natuurlijk elke show anders"

 

Hebben jullie nog andere tips?

“Het repetitiehok in gaan met een goede mood is altijd wel fijn en als er iets tegen zit of juist mee, deel dit met je bandgenoten voor die emotionele en muzikale band tussen elkaar. Ook is het natuurlijk fijn om je gear op orde te hebben zodat je je spullen kan aansluiten en meteen al je tijd kan gebruiken om te spelen. En verder gewoon je ding doen, of mensen het nou vet vinden ja of nee fuck dat. Maak art, uit jezelf in de muziek op welke manier je dat ook wil doen!”

 

>> Facebook The Ballet Bombs

 

ebook-download-page-2.png

Gepubliceerd op 28/03/2019