boekingstips piet snijders

Piet Snijders is werkzaam als programmacoördinator bij De Bunker in Gemert. Dat wil zeggen dat hij een heel ploegje van 'jonge' programmeurs aanstuurt en begeleidt, en zo nu en dan zelf wat boekt. Daarnaast heeft Piet ook nog een bandcollectief en boekt hij shows in heel Nederland en daarbuiten, daarom vroegen wij hem antwoord te geven op een aantal boekingsvragen!

 

Fotograaf: Patrick Spruytenburg

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?

“Mail, en dan geen bulk mail, met kopjes als 'beste programmeurs' of 'zalen van Nederland' maar een korte zakelijke mail met daarin een concrete vraag. Goede bio, link naar muziek en een kleine foto.”

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?

“Als een band kort en bondig vertelt wat ze willen en zelf hard meewerken om een succes van een avond te maken.”

 

 

"Ik word blij als een band zelf hard meewerkt om een succes van de avond te maken"

 

Waar word je niet blij van?

“Bands met teveel attitude, denken dat ze er toch wel komen en dat jij ze perse nodig hebt. De popsector is zo veranderd dat dat echt niet meer kan.”

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?

“Zeker, ik heb een hoop gekke dingen meegemaakt, zowel negatief als positief. Van een kleedkamer trashen tot vriendschappen met internationale artiesten. Ik kan je vertellen dat het tweede me het meest bevalt.”

 

 

"Ik probeer altijd alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet"

 

Nog andere tips?

“Wees concreet en direct, maar altijd beleefd. Verdiep je in het podium dat je benadert en leg uit waarom jij daar graag wil spelen. En veel zalen werken met vrijwilligers, breng daar wat extra respect voor mee. Als ik met mijn eigen band speel probeer ik altijd alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.”

 

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 14/03/2019