boekingstips van dennis boot (mezz breda)

boekingstips van dennis boot (mezz breda)

Dennis Boot is programmeur bij Mezz in Breda, productiemedewerker bij Popcentrale in Dordrecht en drummer bij de band Pene Corrida. We vragen hem naar tips voor bands!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?
"Kort, bondig, persoonlijk en enthousiast. Het allerbelangrijkste is het zorgen dat een programmeur met één druk op de knop je band kan luisteren/zien. Een programmeur gaat niet zoeken naar materiaal, zorg ervoor dat er een link naar Youtube of Spotify in je mail staat!"

 

 

"Een programmeur gaat niet zoeken naar materiaal, zorg ervoor dat er een link klaarstaat"
 

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?
"Ik word erg blij van beginnende bands die beetje bij beetje groeien en uiteindelijk op een 'groter podium' spelen en er 100% voor gaan. Het geeft mij veel voldoening om de ontwikkeling van een act te zien. Ik voel hun enthousiasme en de passie. Het bieden van een plek voor bijvoorbeeld een releaseshow en hen tips en tricks geven tijdens de weg er naartoe vind ik erg leuk!"

 

Waar word je niet blij van?
"Er is weinig in dit vak waar ik niet blij van word. Soms hoor je verhalen over acts die zich misdragen of niet spelen omdat er iets niet naar wens is, vaak heeft zo'n verhaal twee kanten, maar het is in ieder geval niet fijn als er iets niet op orde was of dat er bepaalde acts vervelend zijn om mee te werken."

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands en was dit dan positief of negatief?
"Als muzikant, productiemedewerker en programmeur maak ik alle kanten van de muziekscene mee waar van alles gebeurt. Van acts die 1 minuut voor showtime aankomen op een festival tot slapen in een kraakpand zonder verwarming met -10 graden Celsius. Op die momenten niet erg fijn, maar achteraf allemaal dingen waar je om kan lachen."

 

 

"Bij het boeken van shows is het handig om een bepaalde context te hebben voor de show"

 

 

Nog andere tips?

"Probeer ver vooruit te plannen, doelen te stellen en na te denken welke stappen je moet zetten om deze te halen. Bij het boeken van shows is het handig om een bepaalde context te hebben voor de show. Is het onderdeel van een rijtje shows? Geef het een tournaam! Heb je net een CD of single uit? Maak het onderdeel van een release of promo show/tour. Op deze manier heb je meer draagvlak om mee te werken. Ga op zoek naar bands in hetzelfde genre in een bepaalde regio en neem contact met ze op om samen iets te organiseren!"

 

 

 

 

ebook-download-page-2.png

Gepubliceerd op 27/06/2019