boekingstips van lesley klaverdijk (poppodium volt)

Lesley Klaverdijk is naast bassist bij de band Call It Off ook programmeur van Poppodium Volt in Sittard, waar je artiesten als Douwe Bob en Postmen of bands als Ost+Front en Maiden Day kunt aanschouwen. Wij vroegen aan Lesley of hij nog goede tips heeft om geboekt te worden!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?

"Stuur vooral een nette mail zonder al te veel poespas en mail niet 400 keer opnieuw hetzelfde. Stel dat je een support plek wil bij een band, hou het dan gewoon bij 1, hooguit 2 mails, maar kap daarna ook."

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?

"Als bands hun shit op orde hebben. Dit geldt zowel voor riders als promo materiaal, maar zelfs ook al voor het initiële contact. Stel dat je een mail stuurt met 2 dode links erin en een opname in een repetitieruimte, dan kan ik er bijzonder weinig mee en verdwijnt deze linea-recta de prullenbak in. Verder word ik ook altijd blij van bands die een persoonlijk mailtje of zelf een fysieke presskit/CD sturen!"

 

"Ik word altijd blij van bands die een persoonlijk mailtje of zelf een fysieke presskit/CD sturen"

 

Waar word je niet blij van?

"Zoals hierboven al beantwoord, ik word niet blij van bands die blijven spammen of mijn woorden verdraaien. Het kan zijn dat ik je in het echt tegenkom, je weet wat ik doe en je heel graag een supportact wil zijn voor iets óf een eigen show wil doen.

 

Op het moment dat ik zeg: “Mail me maar, ik zal kijken wat ik voor je kan doen.” wil dit geen garantie zijn op welke grond dan ook. Ook word ik niet blij van bands die ooit eens gespeeld hebben bij het podium en vervolgens voor elke show daarop een gastenlijst plek aan gaan vragen."

 

"Ik word niet blij van bands die blijven spammen of mijn woorden verdraaien"

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?

"Genoeg gekke dingen meegemaakt in mijn hele rit zover in de muziek, veelal dingen waar ik niet over mag/kan praten als stukje professionaliteit, maar de leukste dingen zijn toch weer de variatie aan gekkigheid op de rider die voorbij komt.

 

Van LEGO doosjes tot flessen Jip & Janneke champagne, naar een leenfiets, foto’s van Nicolas Cage door de backstage verspreid en het alleen mogen gebruiken van Comic Sans op de tijdschema’s en andere formulieren die avond."

 

"Op de rider komen de gekste dingen voorbij. Van LEGO doosjes tot flessen Jip & Janneke champagne"

 

Nog andere tips?

"Niet direct tips, maar mocht je ooit iets willen weten, schroom je dan niet om me een berichtje te sturen op Facebook!"

 

Bekijk de website www.poppodiumvolt.nl voor het volledige programma van Volt

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 16/11/2018