boekingstips van pien feith (friendly fire)

boekingstips van pien feith (friendly fire)

Pien is boeker bij Friendly Fire en richt zich volledig op Nederlandse artiesten. Ze verzorgt de boekingen voor onder andere de artiesten Pip Blom, Jagd, Nana Adjoa en Waltzburg. Vanuit Friendly Fire programmeert ze ook de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival. Wij waren erg benieuwd naar haar tips om geboekt te worden!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?

"Vriendelijk is fijn natuurlijk! En, ik vind het altijd wel fijn als een band een beetje research doet over een festival. Als wij namelijk metal aangeboden krijgen voor een singer songwriter festival (bij wijze van) dan weet ik meteen dat een band niet echt nadenkt over wie ze aanschrijven. Dan neem ik je minder serieus en zal ik minder snel reageren."

 

 

"Het is fijn als een band een beetje research doet over een festival"

 

Waar word jij blij van als programmeur zijnde?

"Ten eerste van goede muziek! Ten tweede dus van mensen die een realistisch en passend aanbod sturen. Ik vind het fijn als een band ook de nodige zelfreflectie heeft. Als een band of artiest zelf door heeft dat wanneer je nog nooit buiten je woonplaats hebt gespeeld en nog geen release uit hebt nog niet direct in aanmerking komt voor een groot A festival. Dat moet je opbouwen en ik vind het fijn als een band dat zelf ook snapt en begrijpt."

 

 

"Je moet doorhebben dat je moet opbouwen voordat je in aanmerking komt voor een groot A festival"

 

Waar word je niet blij van?

"Van onpersoonlijke bulk mails die aan grote groepen programmeurs tegelijk worden gestuurd." 

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?

"Ik krijg wel eens pakketjes met merch en een cd en kadootjes van bands om op te vallen. Ik vind dat wel grappig als ze dat op een leuke manier doen, vaak bekijk of luister ik het dan ook wel even.

 

Verder hebben we wel eens iemand gehad die aanbelde en binnen stapte hier op kantoor en vroeg of iemand van ons ze wilden gaan boeken. Dat was wel brutaal, maar is ook echt niet helemaal de manier die werkt moet ik zeggen."

 

 

"Dat was wel brutaal, maar is ook echt niet helemaal de manier die werkt moet ik zeggen"

 

Nog andere tips?

"Hele goede shows spelen en goede muziek uitbrengen is nog altijd het aller belangrijkste! Andere tip: Focus je op je fanbase en gewoon heel goed worden en niet teveel op programmeurs, boekers, managers etc. in het begin. Wanneer je fanbase groeit dan ga je ook meteen opvallen bij programmeurs en muziekindustrie. Wij ontdekken ook graag zelf een band en vinden veel nagejaagd worden door mensen soms ook juist vervelend."

 

 

 

WIL JE GEEN MUZIKANTENTIPS MEER MISSEN?
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF:

 
Voorkeuren
 
 
 
 

Gepubliceerd op 08/11/2018