boekingstips van ronald geldhof (altstadt & effenaar)

Ronald Geldhof is werkzaam in de programmering bij Altstadt en Effenaar en werkzaam als boeker bij Comfort in Sound, een Eindhovens boekingskantoor. Daarnaast is hij ook nog programmeur van Popronde Eindhoven. POPEI vroeg hem welke tips hij had voor boekingen!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?
"Ik vind het het prettigst wanneer ik word gemaild met een kort, bondig en duidelijk verhaal. Ik krijg regelmatig via Facebook berichten binnen, maar óf ik lees het niet, óf ik verwijs je toch door naar mijn e-mailadres. 

 

 

"Ik vind het het prettigst wanneer ik word gemaild met een kort, bondig en duidelijk verhaal"

 

Een band doet het goed als ze me in maximaal twee alinea's kunnen vertellen (en overtuigen) wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze willen komen spelen. Zorg voor hyperlinks waar ik op kan doorklikken naar de website/socials en de plek waar ik hun materiaal kan luisteren of bekijken.

 

Het liefst ook een live video die ik kan bekijken. Ben specifiek in welke periode je wilt komen spelen. Of als je een support wilt doen: voor welke band? En waarom past jouw band dan zo goed bij de show?"

 

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?
"Wanneer een band hun zaakjes op orde heeft waardoor mijn collega's wat fijner hun werk kunnen doen. Een goed verhaal en mooie foto (in juiste bestandstypes) voor de promo, een overzichtelijke en volledige rider voor de productie. Duidelijke wensen voor de hospitality.

 

 

"Zorg voor een goed verhaal en mooie foto voor de promo, en een overzichtelijke en volledige rider voor de productie"

 

Het is erg prettig als we het elkaar een beetje makkelijker kunnen maken. Ook word ik er ontzettend blij van wanneer ik na een show het publiek hoor napraten over de te gekke show die ze zojuist hebben gezien en wanneer de band na afloop in de kleedkamer enthousiast is omdat ze een toffe show hebben gespeeld. Daar doe je het voor, toch?"

 

 

Waar word je niet blij van?
"Bands die zich blijven opdringen. Je mag me best op de hoogte houden van wat er met je band gebeurt, graag zelfs. Maar mail me niet iedere week met praktisch dezelfde info. Of vraag niet bij iedere nieuwe aankondiging of jouw band de support mag doen. Dat werkt alleen maar vermoeiend."

 

 

"Vraag niet bij iedere nieuwe aankondiging of jouw band de support mag doen"

 

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?
"Echt gekke dingen heb ik nog niet meegemaakt. Wat ik wel te gek vond: Ik had een band uit Utrecht geboekt en de kaartverkoop liep nog niet zo heel lekker. Toen de band hier oren van kreeg werd ik door ze gemaild of ik een lijst had met locaties in Eindhoven waar ze nog wat extra promo konden doen.

 

Vervolgens zijn ze op een zondag een rondje Eindhoven komen doen om hun (zelf ontworpen) posters en flyers te verspreiden op allerlei locaties in de stad." 

 

 

"Toen de kaartverkoop niet lekker liep kwam een band zelf naar Eindhoven om posters en flyers te verspreiden"

 

 

Nog andere tips?
"Een vervolg op het antwoord hierboven: promotie voor je show is ook je eigen verantwoordelijkheid. Wij doen ons best, maar met een fotootje op je Instagram en een berichtje op je Facebook-pagina trekt de zaal niet vol. Je moet het samen doen. In the end worden zowel zaal als band blij van een volle zaal.

 

En als je een info sheet opgestuurd krijgt, lees die ook even door. Er kan zomaar wat handige informatie in staan waar je mij of mijn collega's niet vier keer voor hoeft voor te bellen."

 

 

Wat zijn de plannen trouwens voor het jubileum van Altstadt?

"Altstadt bestaat in 2018 maar liefst 40 jaar en dat wordt goed gevierd met een weekend vol events. Dit begint op vrijdag 7 december met een avond hiphop: Yung Nnelg en Braz komen op bezoek.

 

 

"Altstadt bestaat in 2018 maar liefst 40 jaar en dat word goed gevierd met een weekend vol events"

 

Zaterdag 8 december staat in het teken van 40 jaar Altstadt DJ's. Van 15.00 uur tot middennacht draaien verschillende dj's die de afgelopen 40 jaar bij Altstadt hebben gedraaid. Vanaf 0.00 uur nemen het huidige dj-team het over en toveren we Altstadt om tot een ware nachtclub en zijn we tot 8.00 uur in de ochtend geopend.

 

Op zondag hebben we alle Alstadt-vrienden uitgenodigd en verzorgen we een programma voor jong en oud. De kids creëren zelf muziekinstrumenten, het gezin geniet van een knallende live show van Hippe Gasten, we eten met z’n allen en gaan daarna uit ons dak wanneer bevriende muzikanten het podium betreden. Alle dagen is iedereen van harte welkom, zoals je van Altstadt gewend bent."

 

 

"Alle dagen is iedereen van harte welkom, zoals je van Altstadt gewend bent" 

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 29/11/2018

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI