doelen behalen met het 12-weken plan

Voelde jij in het begin van het nieuwe jaar ook die hernieuwde energie? “Dit jaar wordt MIJN muzikale jaar!”, dacht je misschien. Je was met zekerheid van plan om de stappen te gaan zetten die er voor nodig zijn om verder te komen met je muziek. En stiekem wil je natuurlijk je boterham gaan verdienen met je muziek, en daar wil je graag dit jaar de eerste stappen voor zetten. 

 

Inmiddels is het een paar weken verder, en komt het er nog niet echt van. Wat zou het zijn? Heb je niet genoeg tijd? Voor iets wat je écht wil maak je genoeg tijd, omdat je er dan prioriteit aan geeft. Dus IK denk dat tijd niet de reden is. Veel meer kans is dat de reden is dat je niet weet WAT je moet doen, WANNEER en op welke VOLGORDE. Omdat je geen totaalplaatje hebt en het in je hoofd chaos is.

Wat het je het liefst zou willen, is dat je weet welke stappen je moet zetten om je muzikale carrière verder te brengen dan waar ie nu is. Dat je iedere dag weer het gevoel hebt dat je de juiste dingen doet die bijdragen aan je dromen.

 

Wat je mist is inzicht, planning en overzicht en daar kan het 12-weken plan heel goed bij helpen. Het helpt mij in ieder geval echt enorm. Het is kortbij genoeg om concrete actie te kunnen bedenken en het is lang genoeg om grotere projecten aan te pakken. Als je een jaar vooruit plant dan zul je het ondertussen toch weer opnieuw moet aanpassen omdat er van alles is veranderd. En ‘jaar doelen’ voelen vaak te groots en dat geeft een overweldigend gevoel.

 

Wat het je het liefst zou willen, is dat je weet welke stappen je moet zetten om je muzikale carrière verder te brengen dan waar ie nu is

 

Stap 1: Schrijf een aantal einddoelen op

Schrijf ten eerst de datum op van vandaag. Vervolgens kijk je wat de datum is 12 weken verder. Nu weet je over welke periode het gaat. Kijk in je agenda, to do’s of gewoon in je eigen hoofd wat projecten zijn die je gedaan wil hebben binnen de komende 12 weken. Noteer deze onder elkaar en verwerk er een deadline in en wat je zo precies mogelijk voor elkaar wil hebben. Schrijf het ook in de tegenwoordige tijd, dus alsof het al gebeurd is. Bijvoorbeeld: op 8 april heb ik de masters en het artwork verstuurd naar de perserij. Zo voelt het veel ‘actiever’ aan. Het is afhankelijk van de doelen hoeveel je er kunt opschrijven. Ik hanteer meestal maximaal 5-7 doelen tegelijkertijd in een ‘run’ van 12 weken.

 

b_W1sic2l6ZSIsIm1lZGl1bSJdXQ==.jpg 

 

 

Stap 2: Losse actiepunten

Schrijf op losse pagina’s 1 doel bovenaan de pagina. Daaronder maak je 3 kolommen. De eerste heet ‘Actie’, de 2e heet ‘Week’ en de 3e ‘V’. In de eerste kolom schrijf je alle kleine actiepunten die je kunt bedenken die nodig zijn om het doel te behalen. Probeer dit zoveel mogelijk op volgorde te doen, maar het is geen probleem als je op het einde nog nieuwe punten bedenkt en die onderaan erbij zet. Hou ze zo klein mogelijk. Als je inschat dat een bepaalde actie meer dan 3 uur van je tijd kost, dan noteer je ‘m NIET maar deel je ‘m op in kleinere acties. In de 2e kolom schrijf je vervolgens in welke week je het gaat doen. De laatste kolom kun je gebruiken om actiepunten die je hebt gedaan af te vinken.

 

b_W1sic2l6ZSIsIm1lZGl1bSJdXQ== (2).jpg

 

 

Stap 3: Weekoverzicht

Maak een overzicht met de weeknummers waaronder je voldoende ruimte hebt om de actiepunten te bundelen. Vervolgens ga je al je actiepunten nalopen en noteer je ze opnieuw maar dan onder de juiste week. Zo heb je uiteindelijk een overzicht wat je per week moet doen.

 

Maak een overzicht met de weeknummers waaronder je voldoende ruimte hebt om de actiepunten te bundelen

 

Stap 4: Dag to do’s

Gebruik het weekoverzicht om iedere dag te kijken wat er die week het belangrijkste is om te doen. Zet die actiepunten bovenaan je to do lijst en zorg ervoor dat je die prioriteit geeft. Laat je zo min mogelijk afleiden door andere to do’s!

 

b_W1sic2l6ZSIsIm1lZGl1bSJdXQ== (1).jpg

 

 

Dit is een artikel van Onlightning. 
>> Klik hier voor meer tips <<

 

 

 

>> MIS GEEN TIPS MEER! KLIK HIER OM WEKELIJKS EEN NIEUWE MUZIKANTENTIP IN JE MAILBOX TE ONTVANGEN <<

Gepubliceerd op 06/03/2020