hoe jij als muziekprofessional winst maakt

Veel muzikanten overleven van factuur naar factuur. En zeker in deze tijden blijkt dat er weinig buffer was. En was die er wel, dan is die nu op. Natuurlijk zitten we in een uitzonderlijke situatie, maar hoe kun jij als muzikant voortaan altijd winst maken? Anita van Gelder geeft een dikke vet tip!

 

Ik ben een sukkel

“Ik zal nooit de dag vergeten dat Debbie Horovitch huilend voor me stond. Door haar tranen heen bleef ze maar zeggen: ‘Ik ben een sukkel.‘ Het hield niet op.”

 

De inleiding van het boek Profit First schetst het verhaal van een ondernemer, die door gewoon hard doorwerken jarenlang verhulde, dat het gewoon niet goed ging met haar bedrijf. We denken dat als we maar harder, langer en beter werken – als we dat tenminste volhouden – er uiteindelijk wel iets goeds uit zal komen. Alsof op een wonderbaarlijke manier alle schulden, financiële zorgen en stress zullen verdwijnen.

 

Kosten kosten kosten
Ik denk aan die muzikant, die overleefde van factuur naar factuur. Steeds moest hij wachten op de betaling van een optreden, voor hij weer zijn facturen kon betalen. Zijn eigen salaris kon hij vaak niet of niet helemaal overmaken. Want ja, alles werd ‘terug geïnvesteerd in zijn bedrijf.’ Alles voor de muziek hè?! Nu weet ik uit ervaring dat dat een eufemisme is voor kosten, kosten en nog eens kosten. Uiteindelijk belande hij met een maagzweer in het ziekenhuis en nog een jaar later was zijn bedrijf failliet.

 

Profit First voor muzikanten
Hoe zou het zijn als je altijd je rekeningen kunt betalen? Je eigen salaris automatisch wordt overgemaakt? Winst niet langer een resterend bedrag is dat aan het eind van jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren in nieuwe muziek, instrumenten, apperatuur, je persoonlijke ontwikkeling. Dat je meer inzicht hebt in je geldzaken, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Profit First geeft je de tools om dit zelf te realiseren. Duik eens in dit fenomeen, het helpt echt! Voor ondernemers én muzikanten, want dat zijn tenslotte ook ondernemers. 

 

 

Bestrijd armoede onder ondernemers!

~ Mike Michalowicz

 

 

#ProfitFirstDag
Profit First Professionals willen dat álle ondernemers winst maken! Ik wil dat zéker alle muziekprofessionals winst maken. Want de kracht en schoonheid van muziek is waardevol. Op 19 maart 2021 is de 4e #ProfitFirstDag. Op deze dag worden door heel Nederland en België (online) workshops en webinars georganiseerd, waarin ondernemers meer kunnen leren over de Profit First methode. En ik ben hier ook bij! We helpen zoveel mogelijk ondernemers om grip op geld te krijgen. Meer informatie over de #ProfitFirstDag zie je op www.profitfirst.nl/profit-first-dag/

 

 

Profit First Q&A voor muzikanten
Mijn bijdrage aan de #ProfitFirstDag bestaat dit jaar uit zelfs 2 gratis Profit First Q&A's voor ondernemers. Ben jij ondernemer én muzikant, dan ben je éxtra welkom!

·         Werk jij met Profit First, maar kom je er niet helemaal uit?

·         Heb je het boek gelezen en vraag je je af of Profit First ook geschikt is voor jouw bedrijf?

·         Of heb je gehoord over Profit First en heb je vragen?

Dan is mijn Profit First Q&A voor ondernemers voor jou! Kijk maar eens op www.anitavangelder.nl/profit-first. En meld je aan!

 

Ik spreek je graag!

 

 

Anita van Gelder

Winstadviseur met een passie voor het helpen van muzikanten.
Ze deelt dan zo nu en dan ook tips speciaal voor muzikanten op Facebook en Instagram.
www.anitavangelder.nl

 

Foto Anita.jpg

 

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Gepubliceerd op 11/03/2021