must-read muzikantentips top 10

Leesvoer voor tijdens je vakantie en om 2020 muzikaal beter aan te pakken! De volgende muzikantentips werden sinds 1 januari 2019 tot nu het meest gelezen. Echte must-reads, om je muziek-carrière op allerlei manieren beter aan te pakken: van creatief tot praktisch, van promotie tot het boeken van optredens. Heb jij ze allemaal al gelezen? Check de top 10:

 

 

Backing the tracks.PNG

 

1) Backing tracks: de basis

Anno 2018 kijk je er misschien niet meer raar van op: de backing track. Een laptop op het podium die meespeelt, geluiden die je wel hoort maar niet gespeeld ziet worden. Hoewel er genoeg redenen zijn om er geen liefhebber van te zijn is het tegenwoordig een stuk toegankelijker en voor veel artiesten een creatief hulpmiddel om hun sound op het podium kracht bij te zetten. 

 

belasting..PNG

 

2) Welke kosten kun je als muzikant aftrekken van de belasting?

André Hubregtse van Backstage Belastingadvies schrijft onder de titel 'Pegels en Regels' een column in het magazine Musicmaker. Voor zover de columns actuele waarde hebben zijn deze ook terug te lezen op z'n website en mogen wij ze doorplaatsen op onze blog. In onderstaande column doet hij een boekje open over de kosten die je allemaal in aftrek kunt brengen als artiest, mits je wit speelt natuurlijk.

  

12 tips optredens krijgen, regelen en geven.jpg

 

3) 12 tips: optredens krijgen, regelen en geven

POPEI heeft afgelopen jaar een hoop tips gedeeld over het krijgen van optredens, het vervolgens regelen van de details én het optreden zelf. Hierbij een overzicht, check of je er geen hebt gemist!

 

730 kansen voor optredens per jaar (incl handige Excel-download).PNG

 

4) 730 kansen voor optredens per jaar (incl handige Excel-download)

Wil jij dit jaar 730 kansen op een optreden? Maak er dan een gewoonte van om iedere dag contactgegevens op te zoeken van 2 cafés, podia of festivals, deze meteen een 1e kennismakingsmail te sturen en gestructureerd follow-up mails te sturen.

 

Promoot je muziek op een LEUKE manier.jpg

 

5) Promoot je muziek op een LEUKE manier!

Veel muzikanten zijn niet bepaald op hun gemak bij het idee om hun eigen muziek te promoten. Maar er zijn genoeg manieren om de aandacht te trekken naar je muziek zonder de ongemakkelijke ‘koop mijn muziek’ post op social media. Een artikel vol ideeën!

 

Hoe je het ‘maakt’ in de nieuwe muziekindustrie_Ari Herstand.jpg

 

6) Hoe je het ‘maakt’ in de nieuwe muziekindustrie

Waar moeten artiesten aan voldoen om succes te hebben in de muziekindustrie, nu en in de toekomst? De Amerikaanse zelfstandig muzikant, acteur, blogger en schrijver Ari Herstand geeft tips!

 

Je eigen optredens boeken.jpg

 

7) Je eigen optredens boeken

Je eigen optredens boeken kan erg lastig zijn. Een optreden binnenslepen in je eerste mail gebeurt zelden. Er is doorzettingsvermogen voor nodig, en het kan weken duren. Dat is slecht nieuws. Maar het is ook goed nieuws. Want als je wél doorzet, dan lig je al voor op heel veel andere artiesten!

 

press-kit.jpg

 

8) Waar moet ik op letten met mijn presskit? (Guido Segers)

Als schrijver van Eindhoven Rockcity, Stranger Aeons en andere platforms word ik nogal eens benaderd door bands. Die sturen dan een presskit op, fysiek of digitaal. Omdat er maar 24 uur in een dag zitten, worden niet al die presskits omgezet in mooie tekstjes. Sommige wel, omdat die tof zijn en aanspreken. De vraag die daarbij hoort, is waar moet je als band nou eigenlijk op letten? Hoewel je nooit iedereen kunt overtuigen, zijn er wel een paar dingen om op te letten. Daarover een blogje.

 

9 dingen die muzikanten moeten weten volgens geluidstechnici.jpeg

 

9) 9 dingen die muzikanten moeten weten volgens geluidstechnici

Grote kans dat de technicus achter de knoppen zelf ook een muzikant is, maar veel muzikanten behandelen de technicus er niet als een. En dat terwijl de geluidsman/-vrouw een belangrijk onderdeel is tijdens een live optreden. Luister naar deze 9 tips en je haalt er het meeste uit, zeker als je niet je eigen technicus meeneemt!

 

Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape.docx.jpg

 

10) Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape

Gaffer (ook wel Gaffa) tape wordt ook wel eens Duct Tape of Duck Tape genoemd. Dat klopt niet helemaal, want er zit verschil tussen de twee! Welke is het meest geschikt voor jou als muzikant?

 

 

 

 

 

ebook-download-page-2.png