muzikantentips: de 10 meest interessante van 2017

In 2017 zijn we gestart met onze eigen blog met muzikantentips. Jullie klikten massaal, dank daarvoor! Hier een overzicht van de 10 meest bezochte tips. En dan gaan we er gemakshalve maar vanuit dat jullie dit dus ook de meest interessante vonden. Check of je ze allemaal al hebt gelezen!

 

 

Johan.jpg

 

1. Bandrepetitietips van Johan van Stratum
Onze allereerste tip op ons blog is ook meteen de meest gelezen muzikantentip!
Als iemand iets van repeteren weet dan is het Johan van Stratum dan ook wel. Hij is bassist van VUUR (met Anneke van Giersbergen) waarmee hij in POPEI repeteert en speelde voorheen in Stream of Passion, The Gentle Storm en RATcoM. Verder was hij ook 8 jaar lang tourmanager van Stream of Passion en is hij vanaf 2013 coördinator bij de Metal Factory, waar hij o.a. ook bandcoaching geeft. Dé persoon om vragen te stellen over hoe je je repetities aan kunt pakken dus!

 

 

9 dingen die muzikanten moeten weten volgens geluidstechnici.jpeg

 

2. 9 dingen die muzikanten moeten weten volgens geluidstechnici
In september plaatsten we dit artikel en blijkbaar zijn heel veel muzikanten benieuwd naar wat geluidstechnici adviseren! Of er zijn gewoon veel technici die wilden checken of we het wel bij het juiste eind hadden ;) Grote kans dat de technicus achter de knoppen zelf ook een muzikant is, maar veel muzikanten behandelen de technicus er niet als een. En dat terwijl de geluidsman/-vrouw een belangrijk onderdeel is tijdens een live optreden. Luister naar deze 9 tips en je haalt er het meeste uit, zeker als je niet je eigen technicus meeneemt!

 

 

7 fouten die je als band beter kunt voorkomen.jpg

 

3. 7 fouten die muzikanten beter kunnen voorkomen
Óf muzikanten willen écht graag fouten voorkomen, óf ze vonden de foto die er bij stond gewoon spannend. Al met al blijkt dit artikel in de top 3!
Er zijn VEEL bands. Dat is kei gezellig, maar dat betekent ook veel concurrentie. Zorg er in ieder geval voor dat je opvalt in professionaliteit. Vraag je jezelf af of je iets beter kunt doen? Hier 7 tips!

 

 

Bart Wijers.jpg

 

4. Bart Wijers (Dynamo): "Ben gewoon geen lul!"

Bart Wijers is natuurlijk een beroemdheid in Eindhoven én had een lekkere titel geschreven!

Bart Wijers werkt bij Dynamo en Dynamo Jeugdwerk als Marketing & Communicatie medewerker én Regisseur/Director. Daar maakt hij regelmatig vreemde dingen mee die erg irritant kunnen zijn voor speellocaties. Hij geeft 4 tips om te voorkomen dat je niet meer wordt teruggevraagd na een optreden!

 

 

Peter.jpg

 

5. Bandrepetitietips van Peter van Elderen

Peter van Elderen ken je natuurlijk als zanger/gitarist van Peter Pan Speedrock, waarmee hij 20 jaar repeteerervaring heeft opgedaan. Nu de band is gestopt, houdt hij zich o.a. druk bezig in z’n eigen studio, waar hij bijvoorbeeld de laatste plaat van Black Bone produceerde. Zo veel ervaring, dat kúnnen we natuurlijk niet laten lopen. Hoe repeteerden ze met Peter Pan Speedrock? En heeft hij nog tips voor bands?

 

 

Sander Waterschoot_klein.jpg

 

6. Boekingstips van Sander Waterschoot

Dynamo is HOT, dat blijkt wel weer, want ook Sander staat in deze top 10. 

Sander Waterschoot werkt al meer dan 20 jaar als coördinator/regisseur/programmeur bij Dynamo in Eindhoven. Hij vertelt waar hij blij en droevig van wordt!

 

 

Erwin Restiau.jpg

 

7. Boekingstips van Erwin Restiau

Erwin Restiau boekt bands bij rockcafé The Jack op Stratumseind. Hij vertelt hoe je hem het beste kunt overhalen tot boeken! Lees z'n zeer interessante tips hier, die vast voor andere programmeurs ook gelden.

 

 

BartJansen.jpg

 

8. Boekingstips van Bart Jansen

Bart is inmiddels doorgegroeid als programmeur bij MEZZ Breda, dus hij kan het vast weten!

Bart Jansen boekte voor Altstadt, is coördinator voor Popronde Eindhoven en is onlangs z’n eigen boekingskantoor Comfort In Sound gestart, met o.a. Aidan & The Wild, Art Felixx, MOOON, Ooostblok en Soviet Grass in het roster. We stellen ‘m vragen!

 

 

Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape.docx.jpg

 

9. Het verschil tussen gaffer en duct tape

Gaffer (ook wel Gaffa) tape wordt ook wel eens Duct Tape of Duck Tape genoemd. Dat klopt niet helemaal, want er zit verschil tussen de twee! Welke is het meest geschikt voor jou als muzikant? Dat wilden blijkbaar HEEL VEEL muzikanten weten!

 

 

Daan.jpg

 

10. Bandrepetitietips van Daan Koch

Al jaar en dag een graag geziene gast in de Eindhovense muziekscene… Daan Koch. Als er iemand iets van repeteren weet is hij het wel! Sinds 2012 is hij mede-eigenaar van Anker Studio, een loods met repetitieruimtes. Hij speelde in vele bands waaronder The Goods, The Spades, Stereo en Stacked Actors en nu maakt hij muziek met Wolfskop. Ook geeft hij les op het Rock City Institute. Dé persoon om vragen te stellen over hoe je je repetities aan kunt pakken dus!

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!