podcast voor muzikanten #3 - creative juice

Door het ontdekken van het fenomeen 'podcasts' ontdekte ik daarmee een wereld aan gratis informatie en inspiratie op het gebied van de muziekindustrie. Bij deze podcast tip 3: Creative Juice.

 

Creative Juice is de podcast van Indepreneur.io en hun 'marketing' aanpak was voor mij een openbaring. Zij leren je van alles over online marketing. Hoe je nieuwe fans kunt krijgen over de hele wereld en uiteindelijk ook online merchandise kunt verkopen.

 

Dit is een inkomstenbron die veel muzikanten vergeten. De meeste muzikanten hebben wel merchandise, maar verkopen die alleen bij optredens.

 

En om nieuwe fans te krijgen treden de meeste muzikanten zoveel mogelijk op (dat is natuurlijk ook het leukst) en 'hopen' ze op aandacht in de media. Terwijl er nog zoveel meer is wat je ZELF kunt doen.

 

Zonde!

 

Aflevering 12 is het meest geschikt om als eerste te luisteren, omdat daarin de 'basis' wordt besproken:

 

 

 

 

Aflevering 16 legt uit hoe je geld kunt verdienen door CD's gratis weg te geven:

 

 

 

 

Aflevering 17 is een goede introductie in Facebook adverteren voor muzikanten:

 

 

 

 

Aflevering 25 vertelt meer over het 'opwarmen' van online publiek. Van 'koud' (mensen die nog nooit van jou hebben gehoord) naar 'heet' (kopers) en alles daar tussen:

 

 

 

 

 

Bovenstaande podcasts zijn ideaal om 'erin' te komen en een basis te leggen. Daarna raad ik zeker aan om ze allemaal eens te luisteren. 

 

Beluister de afleveringen via https://indepreneur.io/podcast/ of nog handiger, via de speciale 'Podcasts' app op de iPhone (of vergelijkbare app op Android).

 

 

Check ook de andere Podcast tips:

#1 Making It with Chris G.

 

#2 Klap van de Molen

 

Succes!

 

Groeten Mirjam

PR/communicatie POPEI

 

 

 

WIL JE GEEN MUZIKANTENTIPS MEER MISSEN?
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF:

 
Voorkeuren
 
 
 
 

Gepubliceerd op 08/06/2018