tips over hoe je jouw youtube-kanaal beter kunt gebruiken

Online is YouTube je van het. Het is niet meer weg te denken in de wereld. Maar waarom zou je het als muzikant moeten gebruiken? YouTube is één van de grootste zoekmachines naast Google en kan daarom goede invloed hebben op je band. Wat moet je dan doen? Hoe begin je? Lees hieronder tips over hoe je jouw kanaal beter kunt inzetten.

 

Laat zien wie je bent

Als je muziek maakt moeten je potentiële fans natuurlijk weten met wie ze te maken hebben. Je kunt bijvoorbeeld een video maken waarin je de band voorstelt.  Zet natuurlijk ook je songs op het platform! Door mensen ook te kunnen laten horen wie jullie zijn, heb je grotere kans op vergroting van je fanbase. Mensen gaan naar jullie kijken en willen weten waar jullie zoal mee bezig zijn.

 

YouTube is één van de grootste zoekmachines naast Google

 

Post met regelmaat

Post regelmatig nieuwe video’s en doe dit op een constante manier. Dus niet de ene week of maand heel veel video’s en dan weken of maanden geen video’s. Zorg er ook voor dat je het juiste post op het juiste moment. Als je net een concert hebt gehad en je hebt daar gefilmd, zorg dan dat je die video meteen nog dezelfde dag monteert en de dag erna erop zet. Zo kunnen fans die jou nog nooit hebben gezien een gevoel krijgen van de sfeer rondom jullie optreden.

 

Hou interactie met je fans

Dit is nog wel de belangrijkste van allemaal en is ook wel logisch: betrek je fans in je video’s. Fans vinden het leuk om betrokken te zijn bij je band en zullen daarom ook vaker aanwezig zijn bij een optreden. Ook zonder dat ze in de video zitten kun je ze betrekken bij optredens, voor bijvoorbeeld aankondigingen te doen voor een eventuele tour kun je zeggen dat je op je fans rekent en dergelijk. Zorg dat ze graag naar je toe willen komen. Je kunt tegenwoordig ook live uitzenden via YouTube, daarin kun je een live verbinding maken en echt met de mensen praten! Noem hun namen als ze live mee kijken en beantwoord live hun vragen en opmerkingen!

 

 

Fans vinden het leuk om betrokken te zijn bij je band

 

Maak een schema

Zorg dat je een schema maakt van wanneer je iets gaat posten. Dit wordt ook wel een ‘contentkalender’ genoemd en dit daagt je uit om consistenter en met regelmaat te gaan posten. Het helpt je dus bij de vorige tips! Het maak het inzichtelijker, overzichtelijker en ook leuker. Je kunt ook terugkerende thema’s bedenken die bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks terugkomen.

 

 

>> MIS GEEN TIPS MEER! KLIK HIER OM WEKELIJKS EEN NIEUWE MUZIKANTENTIP IN JE MAILBOX TE ONTVANGEN <<

Gepubliceerd op 14/02/2020