releasetips van robert schaeffer (effenaar): in welke maand releasen?

Unfortunately this page isn't available in English

 

Je wil met je band je (eerste) EP of (debuut) album uit gaan brengen. In welke maand kun je dat dan het beste doen? Deze vraag stellen we de komende tijd aan een aantal professionals in de Eindhovense muziekwereld. Als iemand daar verstand van heeft dan is het wel Robert Schaeffer, die al meer dan 20 jaar als programmeur bij De Effenaar werkt.

 

Nieuws in 'komkommertijd'
“Ik vind het als Effenaar programmeur natuurlijk het fijnst als veelbelovende acts nieuws hebben in een periode dat er nog niet zoveel ander nieuws is. Dan kunnen we daar makkelijker aandacht voor vragen. Je maakt in de Effenaar meer kans op een releasefeestje in januari, februari, september of december en is de voor ons zeer drukke maart-april- mei  en oktober-november periode minder gunstig. Ook in de festival periode juni-juli-augustus is het voor ons minder interessant om een Effenaar show te verbinden aan je release.”

 

“Je maakt in de Effenaar meer kans op een releasefeestje in januari, februari, september of december”

 

Vermijd feestdagen en Record Store Day
“Daarnaast lijkt het me verstandig om november en december te mijden omdat de markt dan overspoeld wordt met the best-offs en boxen voor de december-cadeautjes. Ook Recordstore Day kan je beter vermijden als je een vinyl release gaat doen. De platenperserijen zijn in weken daarvoor al helemaal volgeboekt.”

 

“Daarnaast lijkt het me verstandig om november, december en Record Store Day te mijden”

 

Uitzonderingen
“Voor hele goede lokale releases maken we natuurlijk graag een uitzondering. Zo staan locals JW Roy (release show op 3 februari en zijn 25 jaar jubileum op 30 september) en Nouveau Vélo (release show 17 maart) verspreid over het voorjaar en zullen onder andere An Evening With Knives in het najaar hun releaseshow bij de Effenaar houden.

 

Doordat we ook shows in onder andere Stroomhuis, Area 51, Altstadt en Wilhelmina programmeren, kunnen we voor veel verschillende stadia van beroemdheid een passende locatie vinden voor bands die hun album samen met de Effenaar willen presenteren.”

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version