bandrepetitie tips van lesley (call it off)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Call It Off is natuurlijk Eindhovens trots op het gebied van poppunk. Ze tourden zelfs in China en werden onlangs genomineerd voor de 3FM awards. Hoe gaat het er aan toe bij hen in de repetitieruimte? Bassist Lesley vertelt het en misschien kun je er een voorbeeld aan nemen!

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetities?
“Simpelweg zorgen dat je thuis je shit kan spelen, door kan nemen en ongeveer 3000 keer geluisterd hebt en zorg dat je de ruimte instapt al wetende wat je die dag gaat doen en hoe je dag eruit gaat zien.”

Hoe is jullie rolverdeling tijdens repetities?
“Qua rolverdeling tijdens de repetities is het vooral ‘je ding doen’ en zorgen dat je ‘je ding’ goed doet. Vaak draaien onze zangers nog van alles bij zodat ze zichzelf goed kunnen horen.”


“Zorg dat je de ruimte instapt al wetende wat je die dag gaat doen”

 

Hoe repeteren jullie sets tijdens de repetitie?
“We beginnen vaak met een rondje onze set spelen, wat soms wat stroef kan gaan. Daarna spelen we elk nummer door om te fine tunen, doen we er nog een rondje vocals achteraan en knallen we de volledige set er nog eens uit.”

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?
“Ha! Wij schrijven geen nummers tijdens de repetitie! Nummers worden geschreven achter een bureau, vooral door Adrian en Maurice en worden daarna in de pre-productie verder uitgewerkt en uitgedacht. Natuurlijk zal er tijdens het repeteren her en der geschaafd worden aan nummers, maar doorgaans geen schrijfsessies.”


“Wij schrijven geen nummers tijdens de repetitie! Nummers worden geschreven achter een bureau”

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?
“Hebben we zeker wel gedaan! Vooral omdat je in de gaten moet hebben wie wat op welk moment wel en niet kan doen. Elkaar een beetje aankijken en simpelweg wat met elkaar ‘fucken’ werkt hier goed bij!”

Nog andere tips?
“Maak vooral aanpassingen waar het nodig is en luister goed naar elkaar. Een band is zo sterk als z'n zwakste schakel, dus zorg dat er ruimte is om elkaar een momentje te geven!”

 

 

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

 

Foto: Set Vexy

Published on 28/04/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version