bandrepetitietips van mooon

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Ergens in een schuurtje in Aarle-Rixtel zijn er sinds 2013 drie jongens die zoals zij dat zouden noemen "goede muziek" aan het produceren. Het gaat goed met de band want ze zijn getekend door Excelsior. In dit artikel kom je erachter hoe het er nu echt aan toe gaat tijdens hun repetities. 

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetities?

"Als iedereen zo rond 19:00 uur in de avond klaar is met het nuttigen van een maaltijd na een lange dag werken proberen we zo ongestoord mogelijk onze bus in te laden. Na het arriveren in de repetitieruimte - waar we helemaal voor naar Helmond moesten - zetten we eerst een bak koffie. Even de schimmel uit de koffiekan schrapen, en tegen de tijd dat Gijs zijn drumkit heeft uitgeklapt zijn de buizenversterkers warm. En de koffie ook. Dan kunnen we beginnen. 'Oeps Tom zijn microfoon kabel zit er nog niet in, dat moet even opnieuw.' Na het oefenen van de set houden we pauze en dan doen we de rest."

 

 "Even de schimmel uit de koffiekan schrapen"

 

Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetities?
"Diegene met de grootste spierballen wint."

Hoe repeteren jullie sets tijdens de repetitie?

"Na die kabel er in steken zodat Tom weer hoorbaar is, gaan we eerst nog even klagen over hoe lang we er over hebben gedaan om onze spullen klaar te zetten en als we daar mee klaar zijn kunnen we eindelijk echt beginnen. 'Wacht, Timo heeft nog geen setlist.' 'Oke, effe zoeken.' Na een matig korte zoektocht is deze ook weer terecht, en spelen we alle nummers die er op staan."

 

 "Met de telefoon opnemen en dan terugluisteren hoe vals je zong"

 

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?

"Nou, na enige discussie over hoe ver de kots van de stoeprand belandde toen hij zijn armen strekte en er voor ging, zijn we er uit en kunnen we onze muzikale ideeën nog steeds niet uiten, want Tom staat nog te roken. Als hij terug komt en we iets denken verzonnen te hebben, moeten we het nog duidelijk krijgen en hebben we een nummer. Met de telefoon opnemen en dan terugluisteren hoe vals je zong." 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?
"Nee."

Nog andere tips?

"Nee misschien bij de shop, of wacht ik heb nog wel een treinkaartje."

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 11/12/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version