bandrepetitietips van white boy wasted

Unfortunately this page isn't available in English. 

 

White Boy Wasted wordt ook wel dé nieuwe Speedrock band uit Eindhoven genoemd. De debuutplaat is geproduceerd door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en is begin 2018 uitgekomen via Lighttown Fidelity. De band speelde o.a op Dynamo Metalfest en met bands als Nashville Pussy en Suicidal Angels. De perfecte band om te tips voor repetities te vragen!

 

Foto: Peter vd Wielen

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetities?

"Wij brengen structuur aan in onze repetities door van te voren een duidelijk doel af te spreken. Waarvoor gaan we repeteren? Dat kan zijn voor een nieuwe setlist of om nieuwe nummers in te studeren, etc."

 

Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetities?

"Bij ons gaat de rolverdeling heel natuurlijk, dus wij denken daar niet echt over na omdat alles vanzelf gaat. Maar een algemene tip voor iedere band is: accepteer je bandleden zoals ze zijn, dan komt het vanzelf goed."

 

  

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?

"Meestal heeft een van ons drieën een riff of een stukje en dan gaan we dat samen uitbouwen. Het komt ook wel eens voor dat er iemand met een compleet nummer naar de repetitie komt en dan smeren we daar samen nog de ‘white boy saus’ overheen."

 

 

"Accepteer je bandleden zoals ze zijn, dan komt het vanzelf goed"

 

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?

"Wij oefenen eigenlijk nooit op stageperformance, omdat we honderd procent onszelf zijn op het podium. We hebben een hekel aan bands die acteren en ingestudeerde danspasjes laten zien, als je je publiek wil raken dan moet het wel ‘echt’ zijn."

 

Heb je nog andere tips?

"De belangrijkste repetitietip die voor iedere band geldt is: repeteer zo vaak mogelijk. Het liefst zeven dagen per week. Denk nooit: 'ohh de setlist kunnen we nu wel'. Het is leuk als je je nummers kunt spelen, maar kun je ze ook écht spelen?"

 

Volg White Boy Wasted op Facebook: www.facebook.com/whiteboywastedofficial

 

 

ebook-download-page-2.png

 

Published on 18/01/2019

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version