boekingstips van lisa molle (ekko)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Lisa Molle werkt als dance- en hiphopprogrammeur bij EKKO in Utrecht. Daarnaast denkt ze ook mee over het muziekprogramma van het Into The Great Wide Open festival op Vlieland. Ze is opgegroeid in Eindhoven, waar ze haar eerste stappen in de muziekindustrie zette door het mee-organiseren van feestjes in o.a. Het Ketelhuis en De Effenaar. Tijd om haar om tips te vragen!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?
"Pluspunten als je als artiest research doet naar de rest van ons (EKKO/ITGWO) programma en er in ieder geval een beetje affiniteit mee hebt en dat ook kenbaar maakt. Ik vind het ook altijd leuk om te sparren met artiesten en boekers en te fantaseren over een perfecte line up; zodoende komen we samen op de allerleukste ideeën voor een avond of nacht."

 

 

"Maak kenbaar dat je affiniteit hebt met de rest van het programma"

 

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?
"Van verrassingen!! Muzikanten en DJ’s die zich durven te onderscheiden van de rest en niet meegaan op wat populair is of waarmee ze zoveel mogelijk oren blij kunnen maken, maar die echt iets doen wat zijzelf vet vinden klinken. Ik pleit echt voor een progressieve sound in de clubs en de popzalen en hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen door dit soort artiesten te boeken. Al ga ik net zo goed op artiesten die al een langere tijd hun ding doen maar wel met de tijd meegaan en zichzelf blijven vernieuwen."

 

 

"Je maakt me blij met verrassingen, met muzikanten en DJ's die zich durven te onderscheiden"

 

 

Waar word je niet blij van?
"Wanneer je een 'nee' van me krijgt beargumenteer ik die 'nee' altijd, maar als je daarna blijft doordrammen is de zaak voor mij al snel klaar. Tevens vind ik het rot om na producties te horen te krijgen dat artiesten soms onredelijk zijn tegen personeel of niet tof met ons podium omgaan. Sure, rock ’n roll hoort erbij, maar hou het wel een beetje netjes."

 

 

"Als je blijft doordrammen is de zaak voor mij al snel klaar"

 

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?
"Toen ik nog als stagemanager werkte en op een dag op een festival aan het werk was, hoorde ik op primetime door mijn portofoon dat een artiest bijna weigerde om op te treden omdat de twee (!) bananen die op zijn rider stonden niet aanwezig waren. Dan sta je midden op zo’n festivaldag tussen een paar duizend bezoekers keihard te zwoegen en is dít de grootste issue op dat moment. Gelukkig konden de bananen, alle twee, snel naar de stage van die artiest worden gebracht."

 

 

"Een artiest weigerde bijna om op te treden omdat er geen twee bananen waren"

 

 

Nog andere tips?

"Geef je op voor de Popronde. Ik ben sowieso vóór meer hiphop op de Popronde. Er hangt een beetje een stigma rond rappers en liveoptredens, maar door mee te doen aan zo’n intensieve tour laat je zien dat je alles in je mars hebt om een goede live performer te zijn of te worden. Tevens leert de ervaring dat de paar rappers die meedoen elk jaar hoge ogen hebben gegooid, kijk bijvoorbeeld naar Black Acid in 2017 en Jay Way in 2018!

 

Zo organiseer ik samen met de Herman Brood Academie 'Hiphop Saved My Life': een avond en nacht lang hiphop uit de NL-scene. We geven een podium aan nieuw en gevestigd talent. Tijdens HSML doen de rappers en producers van de Herman Brood Academie hun eindexamen in de vorm van een optreden in EKKO. De avond wordt afgesloten door een nationale headliner. Eerder zijn onder meer Yung Nnelg, ANBU en Leafs langs geweest. In de nacht dansen we door op de hardste hiphoptunes van toen en nu."

 

De eerstvolgende editie van Hiphop Saved My Life is donderdag 10 januari 2019.

 

 

 

ebook-download-page-2.png

 

Published on 03/01/2019

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version