boekingstips van peter verkennis (de bosuil + bospop)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Peter Verkennis is een zeer ervaren programmeur. Hij boekt al jaren bands voor Muziekcentrum De Bosuil en Bospop festival in Weert. Twee gelegenheden waar bands natuurlijk graag komen spelen en dat merkt ie in z'n inbox. Waar hij blij van wordt? Lees het hier:

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen als ze willen optreden?

"Als ze mij bellen vraag ik altijd om een geluidsfragment op te sturen. Ik boek onbekende bands niet zonder geluidfragment."

 

"Ik boek onbekende bands niet zonder geluidfragment"



Waar word je blij van als programmeur zijnde?

"Ik word blij van het kunnen boeken van een, voor ons doen, grote band die we heel graag willen hebben, zoals o.a. Blackberry Smoke, Walter Trout, Racoon of Steve Harley. De Bosuil heeft voornamelijk blues-rock-pop publiek.

 

Ik word ook blij van het kunnen boeken van een verrassende (onbekende) band waarvan ik op voorhand weet dat die als support heel veel reacties gaat krijgen.

 

Dat geldt ook voor het boeken van nationaal en internationale bands in de kleinere setting in ons café."

 

"Ik word blij van het boeken van een verrassende (onbekende) band waarvan ik op voorhand weet dat die als support heel veel reacties gaat krijgen"

 


Waar wordt je niet blij van?

"Ik ben geen chagrijn en ben over het algemeen blij als ik met een pilsje in de hand naar een concert sta te luisteren. Ik hou niet van hiphop, rap, funk. Dat zijn ook genres die niet bij ons in De Bosuil passen. Dat geldt ook voor dance-acts.

 

Bij het luisteren naar geluidfragmenten is het ook de kunst om door een slechte opname heen te luisteren. Daarom geef ik bands ook altijd als tip mee pas iets op te sturen als het goed is opgenomen. De eerste 'slag' is een daalder waard."

 

"Ik tip bands altijd om pas een geluidsfragment op te sturen als het goed is opgenomen"



Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt toen je werd benaderd door een band? En was dat positief of negatief?

"Niets is mij te gek. Soms doen bands van alles om op te vallen. Dat werkt bij ons niet, wij hebben een vrij 'nuchter luisterend' publiek die niet staan te wachten op schreeuwlelijkerds. Opvallen doe je met het insturen van goede (rock)muziek."


"Ik heb laatst moeten adviseren om de zanger uit een band te gooien. Klinkt misschien hard, maar als je verder wil moeten de tips ook 'hout snijden'"

 


Nog andere tips?

"Zoals gezegd adviseer ik bands altijd pas iets op te sturen als er een goede opname beschikbaar is. Ik denk dat de meeste boekers dan ook het geduld hebben om er naar te luisteren.

 

Vergeet niet dat ik hier per week wel 100 verzoeken krijg om te spelen. Ik luister alles, omdat wij graag verrassende bands als support willen en ik die niet wil missen. Ik geef ook altijd een reactie met een reden waarom we iets niet doen en als ik tips kan geven doe ik dat ook.

 

Zo heb ik recent nog iets binnengekregen van een hele goede band die ik normaal wel zou boeken, maar die ik heb moeten adviseren om de zanger uit de band te gooien en een goede zanger(es) te zoeken. Klinkt misschien hard, zeker als het vrienden betreft, maar als je verder wil moeten de tips ook 'hout snijden'."

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 19/04/2018

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version