interview met hypergoods

Unfortunately this page isn't available in English

 

De Amerikaanse tour van de Eindhovense band Hypergoods zit er al weer even op, wat nu? Donderdag 16 november spelen ze in ieder geval een try-out show in de zaal van POPEI. We hadden een onderonsje met ze en kregen een update, leest u maar…

Hoe gaat het met Hypergoods?
“Goed, we staan in het popblad van POPEI!”

Hoe omschrijven jullie zelf de muziek?
“Ai, meteen de lastigste vraag… Als sferische electropop met creatieve beats, speelse synthlijnen en wat rode peper over de lyrics. We halen inspiratie uit verschillende muzikale hoeken en dat hoor je terug. Uiteindelijk is het gewoon een blend van Jordie, Renee en Elke en dat maakt Hypergoods.”

Wat is er allemaal gebeurd na het Amerika avontuur eerder dit jaar?
“Naast dat we er een hoop Floridiaanse fans bij hebben, is de tour een enorme stap geweest voor de band. We speelden op serieuze podia, beleefden het tourleven en deelden na de show handtekeningen uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was. ‘Get used to it’ zeiden ze. Terug in Nederland knapte de bubbel en keerden we terug in ons repetitiehok.”

 

“We deelden na de show handtekeningen uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was”

 

Er zit nieuw materiaal aan te komen, wat te verwachten?
“Een grown-up versie van de vorige EP. We zijn veel bezig geweest met compositie, productie en de verdere ontwikkeling van 'het Hypergoods geluid'.”

Heeft Amerika invloed gehad op het nieuwe materiaal?
“Het nieuwe materiaal heeft dikkere sounds en baspartijen, wellicht door al dat fastfood wat we daar naar binnen werkten ;-).”

Zijn er verder nog veranderingen in het geluid?
“De songs zijn een stuk dansbaarder en meer funky geworden. Maar er is ook een melancholische wals bij gekomen, genoeg om mee te verrassen dus.”

 

“Dikkere sounds en baspartijen, wellicht door al dat fastfood”

 

Wanneer en in welke vorm gaan jullie releasen?
“We brengen losse singles uit die we verspreiden over de eerste helft van 2018. Alle singles zullen te streamen zijn via Spotify, iTunes en andere online streaming diensten. We zijn nu de releases en de tour rondom de nieuwe singles aan het plannen in samenwerking met Charlie Presents. Ook hebben we al contacten met Duitsland, Engeland en Spanje lopen.”

 

Meer informatie: www.hypergoods.nl

 

Editie: DE POPEI november 2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version