interview met: what the frnk

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Daar is ‘ie dan, het nieuwe album van What the FRNK. De funkende bluesrockers hebben er een flinke pak noeste arbeid in zitten en dat hoor je. There Is Something About You heet de schijf en ze gaan ‘m binnenkort vieren in De Wilhelmina.

 

Wie of wat is What The FRNK?
“Frank Schurgers (zang/gitaar), Twan van Hoof (basgitaar), Guus van Lankveld (Hammond & Rhodes) en Mano van den Beuken (drums).

De muziek omschrijven jullie als funky bluesrock, wie zijn de voorbeelden?
“We zijn geïnspireerd door gitaristen als Henrik Freischlader, John Mayer en Stevie Ray Vaughan. Lekkere grooves in combinatie met messcherpe gitaarriffs en funky solo’s op Rhodes en Hammond.”

Er komt een nieuw album, wat kunnen we verwachten?
“Het is een gevarieerd album geworden met invloeden vanuit verschillende stijlen. Je kunt het ‘moderne funky bluesrock’ noemen!”

Waar is het album opgenomen?
“Hoofdzakelijk In Eindhoven bij de Uncle Gabe’s studio van Gabriël Peeters. Voor een deel van de Hammond partijen zijn we naar een andere studio gegaan voor een Hammond B3. De productie, muziek en teksten waren volledig in eigen hand.”

Is er mooie anekdote over het opname proces die je liever niet deelt?
“Tja…. Bij 1 nummer ontstond er een ware Indianen dans in de studio. Gabriël en Mano gingen zo los met belletjes en trommels!  Was een grappig moment, al zijn de geluidjes niet op het album gekomen. Ook is er een nummer opgenomen die ging over het conflict en de leider van Noord-Korea.
Dat nummer heet Rocket Man, maar heeft het album ook niet gehaald.”


“Bij 1 nummer ontstond er een ware Indianen dans in de studio”


Is de band een dictatuur of een democratie?
“Het is een democratie, maar wordt wel strak geleid door Frank en Twan. Dit is een dagelijkse bezigheid. Er worden doelen uitgestippeld en planningen gemaakt met actiepunten voor iedereen. De mening van iedereen telt even zwaar en iedereen wordt continue uitgedaagd. Ook wordt er goed geselecteerd wat we wel en niet willen doen, bijvoorbeeld welke songs we spelen of welke optredens we wel of niet doen.”

 

Gaat er nog iets speciaals gebeuren tijdens de release party?
“We verwachten veel bekenden, familie en muzikanten. We starten 8 maart om 16.30 uur in Café Wilhelmina met een support optreden van zangeres Rosa Spruit. Zij is de dochter van Kees Spruit (Buro MonkeyMan) die onze boekingen doet. Daarna een korte intro speech van Kees en wij zullen dan een optreden verzorgen van zo’n 1,5 uur. Verdere inkleding zijn we nu mee bezig. Kom vooral langs, want het wordt feest!”

Hoe zit het met de ambities met deze plaat?
“Wij willen het liefst op festivals spelen. We zijn ook een echte live band. Doel van het album is dan ook om ons te profileren dat we eigen muziek schrijven en ook thuishoren op de festivals en de betere blues/rock podia van Nederland. Buitenland komt later. We concentreren ons nu alleen op Nederland.”

 

Zondag 8 maart 2020 – Release Party What The FRNK – Café Wilhelmina, Eindhoven

 

 

Editie: DE POPEI februari 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version