platenpraten met man from the south

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Hij is er… het derde album van Man From The South! The disappearance of man from the south, zo heet de plaat, staat weer bol van filmische liedjes. In zijn vrije tijd gaat hij door het leven als Paul van Hulten en zou je ‘m nog kunnen kennen van Woody & Paul en als bassist van S.T. Cordell. Is zijn platenkast net zo divers als zijn muzikale projecten?

 

Foto: Ranjit Singh - SEEN Photography

Wat is je allereerste aanschaf?
“Dat moet Vs. zijn geweest van Pearl Jam. Ik weet nog dat ik reikhalzend uitkeek naar de dag dat ie uitkwam. Meteen na school naar de winkel gefietst en mijn zuurverdiende vakkenvulgeld besteed aan deze plaat. Niet zo goed als de eerste, daar zijn ze nooit meer overheen gekomen naar mijn mening, maar Rearviewmirror blijft wel 1 van mijn favoriete nummers van Pearl Jam.”

 

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“’Welke platenkast?’, zou ik bijna zeggen. Het enige spannende dat ik daarin heb kunnen ontdekken was een verzamelaar van de Beatles en Jesus Christ Superstar. Oh ja en een singeltje van Dave Brubeck, Take Five. Voor de rest was het voornamelijk klassiek wat er in die ene lade lag. Popmuziek heb ik echt meegekregen van de radio en van verzamelbandjes opgenomen door mijn pa. Van radio Tour de France, dus intro's en outro’s werden meestal verstoord door een dj, of de befaamde Tour de France jingle. De vraag staat er niet tussen, maar de finish-jingle van de Tour de France is mijn favoriete jingle.”

 

 


Het beste album allertijden is…
Ten van Pearl Jam. Oké, beste kan je nooit zeggen, maar voordat ik die hoorde luisterde ik veel naar hiphop. Niet dat daar iets mis mee is, maar die plaat heeft mij echt aan de gitaar gebracht. Gezeurd bij mijn moeder of ik geen basgitaar mocht en eenmaal gekregen, meespelen met het bandje waar Ten op stond net zolang tot alles op gehoor een beetje klopte. Was leuker dan huiswerk maken weet ik nog. In ieder geval staat op dit album geen 1 nummer dat ik zou skippen. Misschien ligt dat ook wel aan het feit dat je met een bandje niet zo makkelijk een nummer skipt en dus de nummers die je in eerste instantie niet cool vindt, later wel gaat waarderen. Hetzelfde geldt trouwens ook een beetje voor vinyl.”

 

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?
“Laat ik zeggen Bad Girl van Lee Moses. Alles is 'raak' in dat nummer. Ietwat valse blazers en idem gitaartje plus een zanger die zijn tekst meent. Als ik dit nummer luister, dan meteen ook 2 of 3 keer achter elkaar. Gegarandeerd een pruillip, mits hard afgespeeld. Of iets van Otis Redding, maakt niet uit wat.”

 

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
 “35007 van de band 35007. Vaak op 'weggespaced'. Ook live vond ik ze ontzettend goed. Was sowieso een erg vette tijd in Eindhoven met o.a. ook Candybar Planet en 7zuma7. Waren toen echt een soort idolen van mij, maar heb nu wel mede dankzij die shows een klein beetje last van een piepje. Is het overigens wel keihard waard geweest.”

 

 

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
“Doe maar Black Sweat van Prince.”

 

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures?
“Je bedoelt eigenlijk als ik zoiets als Marco Borsato met Margherita zeg. Nou bij deze, maar niet verder vertellen.”

 

 

 

De beste zuidelijke plaat die je kent is?
“Antarctica. Schijnt wel met de tijd steeds minder te worden.”

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Op het moment luister ik naar de Top 1000 van de Belgische Radio 1, maar die is al weer afgelopen als dit wordt geplaatst. Eigenlijk luister ik voornamelijk muziek in de auto tijdens mijn werk. Thuis ben ik toch liever zelf muziek aan het maken. De plaat die wederom alweer een tijdje vastzit in mijn radio is van John Frusciante, The Will to Death. Briljant.”

 

 

 

Meest romantische nummer is?
“0909-8866.”

De allerbeste albumcover ooit is…  
Aenima van Tool.”

 

 

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“In geen willekeurige volgorde o.a. Terakaft, Wilco, 16 Horsepower, Black Sabbath, gewoon de radio,  Kyuss en nog veel meer.”

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?
Ten van Pearl Jam.”

 

 

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“Minami Deutsch. Japanse Krautrock. Lekker.”

 

 

 

Editie: DE POPEI juni 2018

Foto: Ranjit Singh - SEEN Photography

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version