platenpraten met miekie capello (knoest)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Met haar groep KNOEST staat Miekie Capello te shinen op het affiche van Kempenerpop op 21 september 2019. Wat doet de band dan zoal vraagt u? Spannende ontwapende Nederlandstalige liedjes schrijven zeggen wij. Er zijn nog geen releases, maar misschien biedt de platenkast uitkomst…

 

Foto: Ranjit Singh - Seen Photography

Wat is je allereerste aanschaf?
“Mijn allereerste aanschaf was Don’t Panic van All Time Low. De albumcover trok me heel erg aan toen ik in de winkel stond en toen het vriendje van mijn middbare school vriendin zei dat het kut muziek was en ik het niet moest kopen, had ik het toch gedaan. En zo begon mijn emo fase.”

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Ze luisterden vooral naar de radio, dus ik ben vooral opgegroeid met popmuziek. Ik ben door een periode heen gegaan waar ik het echt verschrikkelijk vond dat ik zo poppy ben, maar tegenwoordig omarm ik het heel erg. Ook is het niet per sé een slechte invloed op de muziek die ik zelf maak. Ik denk misschien wel juist het tegenovergestelde.”

Het beste album allertijden is…
“Dit is echt een kut vraag hahaha. Ik kan toch niet kiezen joh. Iets met Bowie? Of Kraftwerk? Of Lou Reed? Nee, voor mij is er geen beste, muziek is sowieso ook geen wedstrijd.”

Bij welk nummer houd je het niet droog?
Berlin van RY X. Elke keer als ik dit nummer live hoor moet iemand mijn hand vasthouden en mijn tranen wegvegen. Ik verander letterlijk in een wrak.”

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
Two People Holding Hands van Tjalling. Ik gun iedereen het om deze plaat te mogen ervaren. En verder kan Tsar Bompa er anders ook wel wat van...”

 

 

 

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
From Deewee van Soulwax. Ik ben geen danser, maar mijn voetjes gaan toch wel van de vloer als dit album op staat.”

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Moet je je überhaupt schuldig voelen als je heel lekker gaat op bepaalde soort nummers? Ik denk van niet. Dus doe gewoon je ding.”

Mooiste Nederlandstalig liedje is…
“Spinvis met Trein Vuur Dageraad, deelt mijn eerste plaats met Vrij Me van Wende. Echt huilen. En Iets Te Veel Wij(n) van Roosbeef vind ik ook heel erg fijn.”

 

 

 

 

 

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?
“Ik denk SøWT met Junkies Boneyard, want de bandleden zijn tijdens de studio dagen meedere keren bijna overleden. Vraag maar aan Wouter Mollen.”

 

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Momenteel luister ik veel naar SHHT, een heel tof bandje uit Vlaanderen, gaat echt alle kanten op. Ook luister ik nu veel naar Andrew Bird, gewoon chille folk vibes, en als je weet hoe je een viool moet gebruiken ben ik ook al snel om. En met dit lekkere weer staat Khruangbin ook vaak aan.”

Meest romantische nummer is?
Training Wheels van Melanie Martinez. Het metafoor wat ze gebruikt is echt heerlijk en ik kan mezelf heel goed verplaatsen in het gevoel wat ze wilt over brengen.”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…  
“Arcade Fire bracht een nummer van hun album Everything Now uit als single. Deze genaamd Creature Comfort is vermomd als cornflakes doos. Sowieso is heel het album super fijn!”

 

ArcadeFireCreatureComfort-920x584.jpg

 

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
Salad Days van Mac Demarco staat regelmatig op, vooral als het lekker weer is! Ook is Jack Johnson heel nice op een zonnige dag.”

 

 

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?
“Ik denk door The Other Side van Tonight Alive. Want ik voelde me heel erg begrepen door alle nummers die er op staan en ik wilde ook graag mijn steentje bij kunnen dragen aan het verbeteren van iemand z’n dag als die persoon naar mijn muziek luistert.”

 Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“Luister naar De Speeldoos van Torre Florim en Roos Rebergen! Het album is geïnspireerd door gedichten van verstandelijk beperkte mensen en ik vind dat ze dit echt op een hele leuke manier hebben gedaan.”

 

 

 

Editie: DE POPEI september 2019 

 

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version