platenpraten met miriam bekkers

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Waar u Miriam Bekkers van zou kunnen kennen? Nou, ze drumde in bands als Borehole, Repomen en Komatsu of als sfeer verhogende barkeeper in kroegen als die van POPEI en de Altstadt. Ze was de baas van De Kroeg in Geldrop en het volgende avontuur staat in de steigers. Op 27 april opent ze de deuren van The Saint op Stratumseind. Nu hebben we het nog even over haar platenkast...

 

Wat is je allereerste aanschaf?
“Ik was 9 of 10 jaar toen ik van mijn broer op cassettebandje Michael Jackson van zijn 2de soloalbum Ben kreeg.”

 Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Elke dag stond de radio aan en als er feestjes werden gevierd thuis kwam de Mariachi en de Cubaanse muziek van mijn vader en de Nederlandse hitjes en Elvis Presley van mijn moeder. Dus zeer gevarieerd en goed te doen. Ik heb ook nog een broer die toentertijd DJ was in Club Hollywood en daar was de Disco… Staying Alive!”

 


Het beste album allertijden is…
“Ik kan niet echt ‘t beste album allertijden noemen, omdat er overal wel een misgevalletje op staat. Maar waar ik erg van onder de indruk ben is Blackstar van David Bowie en dat terwijl ik niet eens alle nummers heb geluisterd. Als ik Dark Side of the Moon van Pink Floyd en Gone to Earth van David Sylvian luister en ‘t wordt onderbroken vind ik t bijna heiligschennis haha… bijna dan he!”

 

 Bij welk nummer houd je het niet droog?
“Wil ik eigenlijk niet zeggen, want ‘t kan natuurlijk altijd tegen je gebruikt worden. Er zijn er meerdere (best veel), maar vooruit ik noem dan maar Unchained Melody van The Righteous Brothers.”

 Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
“Eigenlijk ‘gewoon’ Roadkill van Repomen! Jaja ik was de drummeres (daar was ik best een beetje trots op) ÉN…. ik heb de plaat! Het was zo kort, maar zeer krachtig en naar mijn mening met (bijna) alleen maar vette nummers en écht vette shows gespeeld. BAM! I said it whaaaa!”

 Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
“Als ik op de dansvloer sta, dan ga ik met I Feel Love van Donna Summer, Sweet Loaf van Butthole Surfers en Davidian van Machine Head altijd hard.”

 

 

 Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Haha, volgens mij ‘doet’ iedereen daaraan mee en degene die zegt van niet is een gevalletje… uhhhh ja gewoon een gevalletje. Met een borrel op met Bon Jovi, Tone Loc (Wild Thing) of Tell It To My Heart van Taylor Dayne. Meeblèren is heel heerlijk. Of Gold van Spandau Ballet en Too Shy van Kajagoogoo. Ik kan nog wel ff doorgaan….”

 

 

 

 

 


Zijn er nog onder- en/of overschatte platen waarover je wat kwijt wil?
“Nee!”

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Dawes en Mastodon.”


Met welke plaat ga je de laatste ronde in?
“Ik denk toch Blackstar.”

 Op welke plaat wordt er het beste gedrumd?
“Ik maak er welke bands van. Tool, Mastodon, David Sylvian, Blowbeat, Pantera, Tower of Power en zoveel meer (is er nog een touw aan vast te knopen?).”

Meest romantische nummer is?
Taking the Veil van David Sylvian.”

 De allerbeste albumcover ooit is…  
10,000 Days van Tool. Helemaal scheel gestaard op t 3d artwork.”

 

TOOL-10000_Days-03-640x488.jpg

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“De radio, want geen cd-speler in de auto. Omroep Brabant, de rest gaat storen haha.”

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
”Uhhhh……”

 

Komt er nog een plaat waar jij op te horen bent?
“Tuuuuuurlijk!”

 

Editie: DE POPEI april 2017

Foto: Saskia Kropff-Vercoelen

Published on 29/03/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version