platenpraten met rob bours en roel blommers

Unfortunately this page isn't available in English.

 

In het kader van het 40 jaar jubileum vroegen wij aan 2 POPEI-studio technici 3 favoriete plaatjes die zijn opgenomen in de POPEI-studio. Rob Bours (tegenwoordig bierbrouwer bij Stadsbrouwerij Eindhoven) blikt terug op zijn tijd op de Zoutstraat. Roel Blommers (sinds augustus 2016 operatief in het Klokgebouw) geeft een kijkje in het recente verleden én de toekomst.

 

Foto Roel: Jan Glas

 

Rob Bours.jpg

 

ROB BOURS:

2007 – 2010 - ?
“Wat ik zo leuk vond aan het werken in de studio van POPEI was het ‘produceren’ van beginnende bands. Dus niet alleen met de techniek bezig zijn om het dik te laten klinken, maar ook het begeleiden om ze beter te laten worden. Vooral als ze een tweede keer terug kwamen zag je hoe zo’n band gegroeid was. Blijde gezichten all over the place.

Een van die bands was ‘13’. Jonge gasten die gelijk hun plaatje op vinyl wilden laten persen. Toffe gasten, maar klaar voor de studio waren ze niet. De eerste band waarbij ik het advies heb gegeven te stoppen met de opnames. De keer erop was het zoveel beter, echt een leuke klus. Ik krijg de master niet terug gevonden, helaas….”

 

Consciousness – full length album
“Reggae uit de regio. Iedereen in die kleine bedompte ruimte en alles in 1x opnemen. Geen overdubs! Geen edits! Koortje, lead vocal, gitaren, bas, toetsen, drums, en klinken dat het deed! Hier gebeurde iets magisch, dat alles op zijn plek viel. Tot dan toe mijn beste productie. Heerlijk, 1 dag opnemen, 1 dag mixen. Klinkt heden ten dage nog steeds prima!”

 

 

Repomen – Roadkill
“Borehole mag niet ontbreken. Volgens mij heb ik samen met Mo, destijds mijn directe collega en tevens bandlid, al hun producties gedaan op de eerste na. Met als klapstuk de samenwerking met Peter van Elderen, Repomen – Roadkill. Zo vet om gedaan te hebben, zowel studio als live. Wat een energie, lekkerrrrrrrr! Gelukkig staat dat album op Spotify, wordt nog met regelmaat eens gedraaid. Saillant detail. Brouwsel nr. 500 heet Wrecking Ball. We hebben net nr. 1000 afgevuld: Wrecking Ball – The Wreckoning. Music pairing op het label… Wrecking Ball van Repomen.”

 

 

 

 

 

Roel Blommers.png


ROEL BLOMMERS:

Vices - Looking For Faces
“Tussen The Vices en mij klikt het ontzettend goed. Het is super gaaf als zich dat vertaald in goeie muziek en al helemaal als het dan ook nog eens goed opgepikt wordt. In augustus zijn we gestart met album 2. Ontzettend veel zin in!”

 

 

Lyssa - Dance EP
“Doomy debuut EP waar ik naast de productie ook de gitaarpartijen voor m'n rekening heb genomen. Komt binnenkort uit!”

 

 

Nouveau Vélo - Bogland
“Goeie band, goeie liedjes, met z'n allen tegelijk opnemen in 1 ruimte. Paar mooie mics eromheen en op record drukken. Love it!”

 

 

 

DE POPEI editie september 2021

 

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version