repetitie-tips: structuur

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Grote kans dat je veel kostbare tijd verspilt tijdens de repetitie. Het klinkt logisch, maar maak een plan! Er zijn 3 doelen voor repetities: een setlist bouwen, het verbeteren van je setlist en nieuwe nummers schrijven. Een aantal tips naar aanleiding van dit artikel!


Een setlist bouwen
Breng niet meer dan 4 nieuwe nummers naar de repetitie. Meer nieuwe nummers is te veel om écht de spijker op de kop te slaan.

Het verbeteren van je setlist
Probeer om alle nummers achter elkaar te spelen, zoals bij een optreden. Maak een notitie bij de nummers die niet 100% goed gingen (zet er bij wat er niet goed ging) en probeer ze achteraf nog een keer tot dat ze goed gaan.

Nieuwe nummers schrijven
Plan specifieke repetities in voor het schrijven van nieuwe nummers. Het is namelijk lastig om met iets nieuws te komen rondom het spelen van bestaand materiaal. Of besteed de eerste helft van de repetitie aan het schrijven van nieuwe nummers, neem dan een pauze en speel bestaande nummers door tijdens de 2e helft.

Het is sowieso slim om een pauze te nemen. Natuurlijk, je huurt een ruimte dus je wilt je tijd goed besteden, maar een volle 10 minuten pauze in het midden van een 2 of 3 uur durende sessie houdt je al fris en gefocust.

 

En natuurlijk: kom op tijd en voorbereid!

Succes! Heb je nog vragen? Dan beantwoorden we ze graag voor je. Stuur een mail naar mirjam@popei.nl.

Mirjam
PR/communicatie POPEI

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 08/02/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version