10 vakantie leestips voor muzikanten

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Zomer! Vakantie! Meer tijd om te lezen. En laten wij nou een super vol archief hebben met interessante tips voor muzikanten... Dus daarom geven we je als afsluiting van dit seizoen 10 vakantie leestips (op willekeurige volgorde) zodat je na de vakantie weer geinspireerd kunt starten. 

 

 

1.png

21 ideeën voor je volgende social media post als je geen/weinig optredens hebt

Om zichtbaar te blijven is het belangrijk om consistent en regelmatig iets te posten op je social media kanalen. Maar wat, nu je geen of weinig optredens hebt? In dit artikel 21 ideeën voor je volgende post.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

2.png

 

Maak een driejarenplan
Bob Donkers is manager van o.a. Meis, Helge en Komodo, daarnaast schrijft hij subsidieaanvragen en werkt hij aan de strategie, branding en promotie van verschillende artiesten. Hij gaf ons onlangs een mooie tip: maak een driejarenplan voor je muziek. Dit geeft overzicht in je plannen en doelen en het is – zeker in deze tijden – fijn om duidelijk te hebben waar je naartoe werkt! In dit artikel meer informatie over zo’n plan en tips.
Klik hier om het artikel te lezen

 

 

3.png

 

Top 6 tips om optredens te scoren

Na wat rondvragen blijkt: het boeken van optredens komt weer een beetje op gang, al is het maar voor 2022. Dus het wordt tijd om ook de tips weer wat meer op optreden en het boeken van optredens te richten. Deze week een top 6 van de muzikantentips met erg veel waardevolle tips van vóór corona.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

4.png

 

8 interessante podcasts voor muzikanten

Podcasts zijn populair. Om te luisteren en daardoor ook om te maken. Niet voor niets natuurlijk: hoe fijn is het dat je - op het moment dat het jou uitkomt - kunt luisteren naar onderwerpen die jou aanspreken! Daarom 8 podcasts tips die specifiek interessant zijn voor muziekMAKERS.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

5.png

 

16 tips subsidies en fondsen voor jouw pop, rock of metal band

Subsidies en fondsen? Het wordt naar verhouding maar weinig aangevraagd door muzikanten of bands in de pop, rock of metal. Zeker in Brabant! Music Motion organiseerde 15 april een webinar over ‘Fondsen, subsidies en crowdfunding’. Mirjam van POPEI was er bij aanwezig en pikte er een aantal tips uit die ook voor jou interessant kunnen zijn, zodat je ook in 2021 deze inkomstenbronnen kunt toevoegen aan je muzikale project.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

6.png

 

Stem gadgets die je wil hebben!
Was er maar een tool die ervoor zorgde dat jouw stemproblemen ineens opgelost zouden zijn. Dat zou toch handig zijn! In deze blog komen er wat handige gadgets voorbij die voor jou misschien goud waard zijn! Met dank aan Logopedist en Stemtherapeut Mariëlle Dortmans van MyBodyVox!
Klik hier om het artikel te lezen

 

 

7.png

 

8 Muzikanten mindset issues

In mijn leven kom ik - Mirjam van POPEI, The Dirty Denims en Onlightning - kom nogal wat in aanraking met muzikanten en ik zie verschil in wat voor een doelen muzikanten behalen. OF ze überhaupt doelen behalen. Ik merk dat er 8 ‘mindset issues’ zijn waar muzikanten wel eens tegenaan lopen, waardoor ze niet verder komen met hun muziek. Daarom deel ik graag deze post met je met daarin de issues die ik wel eens tegenkomt en hoe je deze kunt voorkomen.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

8.png

 

De beste repetitie-opstelling zodat iedereen zichzelf hoort

Er gaat nogal eens iets mis tijdens repetities op het gebied van opstelling en volume, waardoor het voor bandleden (en voor zangers specifiek) lastig kan zijn om zichzelf te horen. In dit artikel geven we een aantal tips!

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

9.png

 

4 manieren om te adverteren op social media voor jouw muziek

Hoe kun je op een effectieve manier adverteren op social media voor je muziek? Wat zijn de verschillende soorten advertenties die je kunt inzetten? Mirjam van POPEI (en Onlightning en The Dirty Denims) geeft je in dit artikel 4 strategieën voor social media ads, zodat je zichtbaar wordt bij nieuwe mensen, top-of-mind bij je huidige volgers én je weet hoe je meer mensen naar je optredens en op je mailinglijst kunt aantrekken.

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

10.png

 

Hoe kun je als artiest een burnout voorkomen?

Hoe ga je op een gezonde manier om met roem en succes? Hoe ga je om met negatieve comments op social media? Vind jij het lastig om creatief te presteren onder druk? Artiest zijn is een heel bedrijf runnen dat om jou draait, hoe doe je dat? De hulpvragen van artiesten zijn uitzonderlijk en dat vraagt om specifieke kennis van het vakgebied. Daisy van Artiestenpsychologie beantwoordde een aantal vragen!

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version