3 redenen om een optreden níét aan te nemen

Unfortunately this page isn't available in English.

 

“Is het misschien beter om dit optreden NIET aan te nemen?” Dat is een goede vraag die je jezelf kunt stellen op het moment dat je een optreden aangeboden krijgt die éigenlijk niet logisch is. Kieskeuriger zijn welke optredens je aanneemt kan gunstig zijn op meerdere fronten. Te veel spelen of optredens doen waar je voorbij bent gegroeid zullen je alleen maar tegenhouden als band. 3 redenen om een optreden niet aan te nemen, met dank aan dit artikel.

Het is té dicht bij een ander optreden in dezelfde buurt
Het lijkt een open deur, maar het is soms zo lastig om te verleiding te weerstaan binnen 2 weken in dezelfde regio te spelen. Het is natuurlijk véél moeilijker om dezelfde fans 2x in korte tijd naar een optreden te krijgen dan 1x. Kijk eens even kritisch naar je speelschema en als het te dichtbij is, zijn er misschien mogelijkheden om de optie te verplaatsen naar over een paar maanden.

 

Misschien zijn er mogelijkheden om de optie te verplaatsen naar over een paar maanden


Het kost té veel tijd op het moment dat je andere prioriteiten hebt
Het promoten van een show, het regelwerk en het oefenen voor een optreden kost veel tijd. Als je als band bijvoorbeeld heel graag nieuwe nummers schrijft voor een nieuwe plaat, maak dat dan tijdelijk je prioriteit en neem een periode géén optreden aan.

 

Ben niet die pop band als support
van een hardcore band


De line-up is geen goede match
Natuurlijk zijn er festivals waarop meerder genres staan en dat kan alleen maar goed zijn als het publiek ervoor open staat. Maar ben niet die pop band als support van een hardcore band, want het zal je – buiten misschien wat gage – niet verder helpen.

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

 

Foto: Patrick Spruytenburg 

Published on 10/04/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version