7 manieren om ruzies in je band te voorkomen

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Als je in een band speelt, breng je enorm veel tijd door samen met je bandleden. Grote kans dus dat jullie het ooit eens NIET met elkaar eens zijn. Hier zijn 7 tips die ervoor zorgen dat de meningsverschillen opgelost worden en de bandleden bij elkaar zullen blijven.

 

Onenigheden hoeven er niet voor te zorgen dat de band uit elkaar valt. In werkelijkheid is het zelfs zo dat een onenigheid de belangrijkste drijfveer is voor creativiteit en groei. Uiteindelijk is jouw band een team en het gaat erom dat alle onenigheden met fatsoen opgelost moeten worden. Zolang jij jouw bandleden beschouwt als gelijkwaardige personen en de meningsverschillen met respect bespreekt, zullen jullie binnen no-time weer samen lachend muziek aan het maken zijn.

 

1. Pick your battles

Kies je momenten van vasthoudendheid wijs. Als jij je over de voor jou minder belangrijke dingen heen kan zetten, zullen mensen eerder bereid zijn om naar jou te luisteren als de voor jou belangrijkere onderwerpen aan bod komen.


2. Spreek het meteen uit 

Spreek onenigheden meteen uit. Als je dat niet doet, dan zullen meerdere kleine dingen samen iets groots worden en dramatische vormen aannemen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je wilt écht die spreekwoordelijke ‘laatste druppel’ vóór zijn.

 

"Alle bandleden hebben passie voor muziek en waar passie aanwezig is kunnen sterke gevoelens felle reacties oproepen"

 

3. Afkoelen
Is een meningsverschil opgelopen tot ruzie? Neem een pauze om je gedachten op een rijtje te zetten. Alle bandleden zitten in de band door de passie voor muziek en waar passie aanwezig is kunnen sterke gevoelens felle reacties oproepen. Neem wat tijd om weer tot jezelf te komen en verzin een goede manier om jouw argument duidelijk te maken. Het is namelijk beter om een probleem op te lossen met een heldere gedachtegang dan met een heetbloedig hoofd.

 

4. Heb respect
Zeg niets waar je spijt van hebt als de woede eenmaal gezakt is. Het maakt niet uit hoe boos of verdrietig je op dat moment bent, je bandleden blijven mensen waarmee je nog moet samenwerken als je je doelstellingen wilt bereiken.

 

5. Onthoud de overeenkomsten

Alle bandleden willen hetzelfde: dat jullie band succes heeft. Jullie hebben misschien verschillende ideeën over hoe jullie dit doel het beste kunnen behalen, maar het is dus niet ‘de een tegen de ander’, jullie zijn samen één team. Het is niet belangrijk wie er nou gelijk heeft, het gaat erom een oplossing te vinden die voor jullie band als geheel werkt.

 

"Een advies van iemand buiten de band kan het een stuk makkelijker maken"

6. Waardeer de inbreng van anderen (binnen de band of erbuiten)

Als een paar bandleden het niet met elkaar eens zijn, is het soms het slimste om inbreng van iemand anders te ontvangen. Dit kan het betrekken van andere bandleden zijn, maar ook dat je het conflict voorlegt aan iemand buiten de band. Een advies van iemand aanhoren die niet bij de band betrokken is, kan ondersteuning bieden en het een stuk makkelijker maken om de juiste oplossingen te kiezen.

 

7. Sluit compromissen

Als je een discussie ingaat met de gedachte dat alleen jouw standpunt de juiste is, kan het uitlopen tot in een ruzie. Laten we eerlijk zijn, iedereen denkt dat zijn of haar mening de juiste is. Het is niet erg om dit vol te houden, maar je moet ook bereid zijn om te luisteren naar wat de rest te zeggen heeft. Accepteer het feit dat je heel misschien niet jouw gelijk krijgt. Een tussenweg vinden is de sleutel tot het behouden van vrede in de band. Vaak kan een kleine discussie ervoor zorgen dat er een tussenweg wordt gevonden zonder dat er iemand gekwetst wordt.

 

Dit artikel is zeer vrij vertaald vanuit dit artikel van Bandzoogle.

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version