bandrepetitie tips van peter van elderen

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Peter van Elderen ken je natuurlijk als zanger/gitarist van Peter Pan Speedrock, waarmee hij 20 jaar repeteerervaring heeft opgedaan. Nu de band is gestopt, houdt hij zich o.a. druk bezig in z’n eigen studio, waar hij bijvoorbeeld de laatste plaat van Black Bone produceerde. Zo veel ervaring, dat kúnnen we natuurlijk niet laten lopen. Hoe repeteerden ze met Peter Pan Speedrock? En heeft hij nog tips voor bands?


HEB JE TIPS VOOR BANDS OM REPETITIES NUTTIG TE MAKEN?
“Belangrijke tip is om vooral niet te lang door te zagen op één idee. Begin met het verzamelen van zoveel mogelijk schetsen, fiets ook alle kanten op en leg dit zoveel mogelijk vast. Dat ene idee wat TE GEK was, is wellicht veel minder goed als een idee dat je was vergeten. Ook nuttig als je afspreekt dat iedereen de nummers die al klaar zijn thuis voorbereidt (ahum, tja, dat was niet altijd mijn sterkte punt.. just saying).”

 

 

“Het is nuttig als je de nummers thuis voorbereidt (ahum, tja, dat was niet altijd mijn sterkte punt.. just saying)”

 

TIPS VOOR HET SCHRIJVEN VAN NUMMERS TIJDENS DE REPETITIE?

Repetities zijn goed om stukken uit te proberen, om echt te ’schrijven schrijven’ ben je het beste alleen. Ik gebruikte veel mijn telefoonrecorder om te schetsen. Wel kan er tijdens repetities ‘per ongeluk’ iets ontstaan uit een jam, die schetsen kunnen ook goud zijn. Enfin, dit is een lastige, het is wellicht per band ook anders. Bij PPSR waren ik en Bart ‘drummer’ vooral met zijn tweeën aan het jammen om ideeën te spuien, dat hebben we uren aan een stuk gedaan. Bartmann vond dit niks, daarentegen kon Bartmann met een volledig kant-en-klaar topnummer op de proppen komen.”

 

 

“Stageperformance? Hoppa, in die ring en laat maar ontstaan. Rock’n’Roll kun je niet oefenen”

 


TIPS VOOR HET OEFENEN VAN STAGEPERFORMANCE?
“Haha, heb ik wel eens gezien dat een band dat deed, vastleggen op de video en dan evalueren… Tja, moeten ze zelf weten, ik vond dit belachelijk… hoppa in die ring en laat maar ontstaan. Rock’n’Roll kan je niet oefenen. Het is tuurlijk wat anders als het onderdeel is van je performance.”

NOG ANDERE TIPS?
“Have fun…”

 

Foto: Peter van der Ven

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Published on 24/03/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version