hoe haal je het meeste uit je oefentijd?

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Er zijn veel onderzoeken die een schatting doen van het aantal uren, dagen of zelfs jaren dat nodig is om een vaardigheid te beheersen. Maar het onder de knie krijgen van een skill gaat niet alleen over de hoeveelheid tijd die je erin steekt. Het is ook de kwaliteit en de effectiviteit van hoe je repeteert dat meetelt. Hoe haal je het meeste uit je oefentijd?

 

- Focus je alleen op het oefenen van dát wat je wilt oefenen.

 

- Verminder potentiele afleidingen door de televisie en computer uit te zetten en je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Uit een onderzoek bleek namelijk dat studenten maar 6 minuten achter elkaar konden focussen door de afleidingen van laptops, smartphones en met name Facebook.

 

- Start langzaam. Coördinatie wordt opgebouwd door herhalingen, of ze nou van goede kwaliteit zijn of niet. Als je geleidelijk aan steeds sneller de goede kwaliteit handelingen herhaalt heb je meer kans om ze snel en goed te doen.

 

- Repeteer kort maar vaak. Uit onderzoek is gebleken dat veel top atleten, muzikanten en dansers 50 tot 60 uur per week spenderen aan activiteiten die gerelateerd zijn aan hun vaardigheid. Veel daarvan verdelen hun tijd in meerdere dagelijkse oefensessies van kortere duur.

 

- Oefen in je gedachten. Het is verrassend, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat zodra je een lichamelijke beweging heb gedaan, je de kwaliteit ervan kan verbeteren door het alleen al te visualiseren.

 

Deze blog is gebaseerd op de TED-Ed video hieronder. Check ‘m voor meer informatie!

 

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Foto: Emily Parry

 

Published on 20/03/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version