bands: genoeg redenen voor een eigen band website

Het valt me op dat veel bands tegenwoordig geen website meer hebben. Waarschijnlijk denken ze dat dat ouderwets is en niet meer nodig, zeker nu je met een paar klikken een Facebook-pagina hebt aangemaakt. Maar ik geef je in dit artikel hele goede redenen om tóch een bandwebsite te (laten) maken.

 

In dit artikel heeft de schrijver een onderzoek gedaan naar welke kanalen mensen gebruiken om te kijken waar zijn band speelt. Hij had unieke URL’s gecreëerd voor elk kanaal (band website, Twitter, Facebook, nieuwsbrieven, etc). En dit is de taart-diagram die daaruit is gekomen:

 

chart1.jpeg

 

Facebook zorgt voor een groot deel van het verkeer en dat verrast de schrijver van het artikel niet, want z’n grootste social media publiek zit op Facebook en hij had een video geplaatst, die gepromoot en daar de links NAAR Z’N WEBSITE bij gezet.

 

Maar zoals je ziet komt bijna 40% direct binnen op de website zelf. Mensen gaan dus direct naar z’n website toe om te kijken waar hij optreedt. Als je geen website hebt, hebben je fans dus geen overzichtelijke plek waar ze kunnen zien waar je optreedt en dan is de kans natuurlijk ook kleiner dat ze naar je optredens toe komen.

 

Het voordeel van optredens op je eigen website zetten, is ook dat je ook meteen tickets kunt verkopen daar. En zodra mensen tóch op je website zijn, is de kans ook groter dat ze je merchandise shop bezoeken, etc…

 

Redenen voor je eigen band-website:
- goede tool om naar te verwijzen vanuit social media
- bijna 40% van fans wil direct naar een bandwebsite gaan om te kijken waar en wanneer je speelt
- zodra men toch al op je website is, meer kansen voor ticket- en merchandise verkopen

 

Onlangs heb ik voor m’n eigen band een eigen website gemaakt met Bandzoogle. Klik hier voor een blog met uitleg over Bandzoogle!

Succes!

Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze graag voor je. Stuur een mail naar mirjam@popei.nl.

Mirjam
PR/communicatie POPEI

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 13/02/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version