releasetips van guido segers (eindhovenrockcity.nl): in welke maand releasen?

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Foto: links Reno en rechts Guido van Eindhovenrockcity.nl

Fotograaf: Paul Verhagen

 

Je wil met je band je (eerste) EP of (debuut) album uit gaan brengen. In welke maand kun je dat dan het beste doen? Deze vraag stellen we de komende tijd aan een aantal professionals in de Eindhovense muziekwereld. Toen wij Guido Segers (van Eindhovenrockcity.nl) vroegen, meende hij in eerste instantie dat hij daar geen verstand van had. Maar hij kwam toch wel met hele goede tips gezien vanuit de pers, die we graag even met je delen!

 

Lijstjes

“Het menselijk brein werkt op een bepaalde manier waardoor we maar tot een bepaalde tijd in het verleden paraat hebben. Daar wil je rekening mee houden. Veel bands breng hun platen vroeg in het jaar of laat in het jaar uit om die reden. Met het uitbrengen van een album wil je natuurlijk rekening houden met de jaarlijstjes of de 'verwacht'-lijstjes, want in een jaarlijstje komen is dubbele exposure. Een release in de tweede helft van het jaar heeft dan ook extra voordeel, omdat die dan nog in het hoofd zit bij persleden.

 

“Met het uitbrengen van een album wil je natuurlijk rekening houden met de jaar- of de 'verwacht'-lijstjes"


Festivals

Ben je van plan op festivals te spelen of mik je op een deel van het seizoen om veel shows te krijgen? Houd daar dan vooral rekening mee.


Komkommertijd

Opvallend weinig releases komen midden in de zomer uit, dus dat is ook een moment waarop je impact kunt maken.”

 

“Opvallend weinig releases komen midden in de zomer uit, dus dat is ook een moment waarop je impact kunt maken”

Promotie-strategie
“De release is natuurlijk maar het halve werk, de manier hoe je promotie en perscontacten over de daaropvolgende periode uitsmeert is vitaal. Twee weken lang overal interviews en reviews online zetten of continue exposure in de loop van 2 maanden: welke strategie werkt bij jou het beste? Dingen om goed over na te denken.”

 

 

In deze reeks verscheen eerder ook al:
Releasetips van Robert Schaeffer (Effenaar): in welke maand releasen?

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version