boekingstips van bart jansen (altstadt, comfort in sound, popronde)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Hoe kun je het beste een programmeur benaderen om de kans te vergoten op dat optreden? Dat vragen we komende tijd aan een aantal programmeurs in Eindhoven en omstreken. Bart Jansen boekt al een hele tijd voor Altstadt, is coördinator voor Popronde Eindhoven en is onlangs z’n eigen boekingskantoor Comfort In Sound gestart, met o.a. Aidan & The Wild, Art Felixx, MOOON, Ooostblok en Soviet Grass in het roster. We stellen ‘m vragen!

HOE KUNNEN BANDS HET BESTE EEN PROGRAMMEUR BENADEREN?
“Het beste advies wat ik de acts kan geven is: kijk goed wat er gebeurt op de locatie. Om een voorbeeld te geven, ga als singer-songwriter jezelf niet aanbieden aan een programmeur die vooral harde bands boekt.

 

Verder is het een pré als een band visie heeft en een idee waarom ze willen spelen op de locatie waar ze een aanvraag voor doen.

 

Ik vind het belangrijk dat een act goed luistermateriaal heeft en ook werkt aan een 'fan' base. Zonder volgers komt er ook niet snel publiek. In de tijd van social media kijken programmeurs nauwlettend wat er met de act gebeurt. Is je profiel niet up-to-date dan loop je al meteen een stuk achter.

 

Daarnaast moet een beginnende act begrijpen waar ze staan, willen groeien en niet meteen groot willen. Investeren in je band is het allerbelangrijkste. Met de kleine fee’s die je binnensleept ga je de studio in en neem je een goede track op. Spreek met andere (ervaren) muzikanten of programmeurs. Ze kunnen je tips geven en helpen je graag verder om beter te worden.”

 

“Is je social media profiel niet up-to-date dan loop je al meteen een stuk achter”

 

WAAR WORD JE BLIJ VAN ALS PROGRAMMEUR ZIJNDE?
“Ik word vooral blij van enthousiasme. Artiesten die gaan voor hun muziek en zich niet laten kisten. Om een goed voorbeeld te geven, ik heb ooit Canshaker Pi in Altstadt gehad en ze speelden voor 20 man maar gaven wel een super goede show weg! De energie en plezier spatte ervan af. Inmiddels is de band getekend bij Excelsior en ze spelen op o.a. festivals als Lowlands. Ik denk dat gedrag heel veel bepaalt of je het wel of niet gaat redden.”

 

“Ik denk dat gedrag heel veel bepaalt of je het wel of niet gaat redden”


WAAR WORD JE NIET BLIJ VAN?
“Artiesten die zich al groter voelen dan ze werkelijk zijn. Er zijn ontzettend veel goede artiesten in Nederland die nog niet ontdekt zijn. Als ik je als programmeur een kans geef, pak die dan ook met beide handen aan en laat zien dat je er voor gaat. Wekelijks krijg ik vele aanmeldingen per week van artiesten binnen die zich aanbieden. Ik gun het liever een act die er echt voor wil gaan. Los van de kleinere acts waardeer ik het enorm dat acts die wel de doorstart hebben gemaakt zichzelf blijven en niet groter voelen dan de locaties waar ze zijn begonnen. Uiteindelijk heb je ook de kleinere locaties nodig als POPEI, Wilhelmina en Altstadt om door te groeien. Dat vergeten de (grotere) artiesten nog weleens. Zo hebben acts als Kensington, Haevn, The Slow Show en Rondé ook ooit bij ons gestaan. Ergens moet je toch beginnen en het laten zien.”

 

“Ik heb ooit een aanmelding gehad voor een strip-act, ik denk dat ze in de war waren met de Rouge”


NOG GEKKE DINGEN MEEGEMAAKT?
“Het gekste is denk ik toch wel een act die al zelf een datum had gekozen om te spelen en zichzelf had 'bevestigd'. Het ergste van alles was dat de act zichzelf ook een flinke fee had gegeven. Verder heb ik ook ooit een aanmelding gehad voor een strip-act, ik denk dat ze in de war waren met de Rouge.”

 

“Als je mag supporten bij een grotere act, ga dan ook kijken en toon interesse. Alleen al om er iets van te leren”

 

NOG ANDERE TIPS VOOR BANDS DIE OPTREDENS ZOEKEN?

“Ben vooral jezelf. Heb een positieve en enthousiaste houding. Het is ook belangrijk om interesse hebben in anderen. Om een voorbeeld te geven: als je mag supporten bij een grotere act, ga dan ook kijken naar de hoofdact en toon interesse. Alleen al om er iets van te leren.”

 

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Published on 17/03/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version