boekingstips van erwin restiau (the jack)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Erwin Restiau boekt bands bij rockcafé The Jack op Stratumseind. Hij vertelt hoe je hem het beste kunt overhalen tot boeken! Lees z'n zeer interessante tips hier, die vast voor andere programmeurs ook gelden: 

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen als ze willen optreden?

"Kom op tijd met een goed en volledig voorstel via e-mail! Het aanbod van bands is enorm en veel groter dan het aantal beschikbare plekken voor gigs. Zorg dus dat je in positieve zin opvalt met je aanbieding. Die aanbiedingen krijg ik het liefst via mail, want dat is het beste bij te houden. Losse berichten via Whatsapp, Facebook of Messenger ben ik vaak snel weer vergeten. Die krijg ik ook vaak overdag en dan ben ik gewoon aan het werk in m’n reguliere job, net zoals de meeste muzikanten denk ik. Dus via mail op het juiste e-mailadres is de way to go."

 

Losse berichten via Whatsapp, Facebook of Messenger ben ik vaak snel weer vergeten

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?

"Zoals gezegd een goed en volledig voorstel om te komen spelen. Dat betekent dat ik in je mail snel de volgende info kan vinden:

 

- Genre

- Facebook-pagina

- Korte bio

- Bandfoto

- Datumvoorstel of in ieder geval een concrete maand

- "Band achievements” (support geweest van... / gewonnen prijzen / uitgebracht werk)

- Setlengte

- Gage indicatie

- Een kwalitatief goede opname van je band en het liefst ook een stuk live optreden. Soundcloud, Bandcamp, Spotify en Youtube dus.

- Als je dan ook nog een packagedeal of avondvullend programma voorstelt tegen een goede prijs word ik helemaal blij.

 

Ik kijk erg naar Facebook likes en aantal gemeenschappelijke Facebook vrienden die je bandpage liken. Dat is namelijk een erg goede indicatie voor het volk dat we kunnen verwachten. Zelfde geldt voor het aantal views van clips.

 

Als laatste word ik erg blij van bands die actief PR doen voor hun gig, en dat is dus meer dan een Facebook evenementje aanmaken."

 

Ik kijk erg naar Facebook likes en het aantal views van clips, dat geeft een goede indicatie

 

Waar wordt je niet blij van?

"Lui die in één zin hun band aanprijzen (“Hallo, wij zij die en die en willen komen spelen, bij interesse laat ff weten.”). Dat mogen alleen Idiot Proof en The Pukes.

 

Nederlandse bands die slaapplekken of eten menen nodig te hebben. Eet vooraf lekker thuis, zorg zelf voor vervoer terug.

 

Of bandjes die met uitgebreide contracten en catering riders aankomen, dan heb je het concept kroegoptreden nog niet echt door.

 

Verder kom je snel in de digitale afvalbak als:

- Linkjes in de mail niet werken

- Er alleen maar 30 seconden muzieksamples zijn of de geluidskwaliteit bedroevend is.

- En nee, ik hoef ook geen ongevraagd abonnement op de nieuwsbrief van je band.

 

Als we eenmaal een datum en de voorwaarden hebben afgesproken dan kan ik chagrijnig worden als diverse bandleden nog een spervuur van mails blijven sturen met allerlei vraagjes tot op de dag van de gig. Probeer alle vragen te bundelen in 1 mail, kan ik ze ook allemaal in 1 keer beantwoorden."

 

Probeer alle vragen te bundelen in 1 mail, kan ik ze ook allemaal in 1 keer beantwoorden

 

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt toen je werd benaderd door een band? En was dat positief of negatief?

"Vlak voor Dynamo Metal Fest benaderd door Devin Townsend die op z’n vrije dag voor DMF wel een acoustisch setje in de kroeg wilde komen doen. Helaas ging dat niet door omdat alle pre-parties al strak her en der geprogrammeerd waren en is toen naar Leeuwarden gegaan, maar het zou wel een stunt geweest zijn als dit gelukt was."

 

Devin Townsend wilde op z’n vrije dag voor Dynamo Metal Fast wel een acoustisch setje in de kroeg komen doen

 

Nog andere tips voor bands die optredens zoeken?

"Wees realistisch, zie je band als hobby maar ga er wel voor, werk hard. Je gaat je hobby waarschijnlijk niet kunnen betalen van je gages. Maak posters voor je gigs en flyer (digitaal) tot je scheel ziet, nodig je vrienden persoonlijk uit om te komen kijken. Vraag je vrienden mij te stalken voor een optreden van jullie. Je hebt vanzelf een gig te pakken als je de programmeur kunt overtuigen dat er genoeg animo is!"

 

Je kunt Erwin bereiken via het mailadres: cafethejack@gmail.com

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 13/10/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version