cd baby, tunecore, distrokid...wat is het beste digitale distributie kanaal?

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Als je je liedjes op streamingplatformen zoals Spotify, Apple Music, Amazon en YouTube (Music) wil zetten, dan kun je dit niet rechtstreeks doen maar heb je een digitaal distributiekanaal nodig. Dit zijn bedrijven die jouw liedje dan op de juiste manier op de platformen beschikbaar zetten. Dit is niet alleen handig maar het scheelt ook tijd. Er bestaan nogal wat digitale distributiekanalen, voor welke moet je nu kiezen?

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen we je graag door naar dit artikel van Ari's Take. Deze website heeft ontzettend uitgebreid onderzoek gedaan naar de meeste beschikbare kanalen en heeft deze ook getest. Ze hebben een enorm overzicht met voor- en nadelen op een rijtje gezet en ook een handige Google Sheet gemaakt. 

En we verwijzen je graag naar dit artikel omdat het antwoord op de vragen niet eenzijdig is. De conclusie van het onderzoek wat zij hebben uitgevoerd is ook dat er geen 'beste' of 'slechtste' distributeur bestaat. Je moet kijken naar jouw eigen persoonlijke situatie en naar je eigen persoonlijke carriere om uit te vinden wat het beste is voor jou. Er is geen 'één manier' om het te maken in de muziek industrie en daardoor is er ook geen 'één manier' om te kijken naar muziek distributie. 

 

>> DUS LEES HET ARTIKEL HIER EN BEPAAL VOOR JEZELF <<

Ik heb zelf wel ervaring met Tunecore en Distrokid, dus mocht je specifieke vragen hebben daarover, laat het me dan zeker weten via mirjam@popei.nl

Succes!

Groetjes Mirjam
POPEI

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version