eefke boelhouwers: verdien een plekje op de radio

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Eefke Boelhouwers presenteert sinds enige tijd hét muziekprogramma van Omroep Brabant: Muziek & Zo, een programma volgens haar eigen concept. Deze radioshow, iedere werkdag van 13.00 tot 16.00 uur, is meer rock ’n roll dan je misschien in eerste instantie denkt en zeker een poging waard om eens te luisteren. Eefke geeft tips over hoe je met je band op de radio komt:

 

“Er zijn heel veel radiozenders en daarmee veel plekken waar je als band of muzikant een optreden of interview kunt versieren”, vertelt Eefke. “Het heeft alleen niet veel zin om als punkband bij een zender voor het levenslied te vissen naar speeltijd. Of de redactie van een salsaprogramma te mailen wanneer je folk maakt. Logisch, toch? Regionale bands maken over het algemeen meer kans in hun eigen regio. Dit hoeft je echter niet te beperken in wie je aanschrijft. Als je welkom bent in Groningen: vooral doen. Zeker als je het met een optreden kunt combineren. Dan snijdt het mes aan twee kanten.”

 

 

“Regionale bands maken over het algemeen meer kans in hun eigen regio”

 

“Over het algemeen kun je stellen dat hoe makkelijker je het de redactie of radiomaker maakt, hoe beter. Want – geheimpje – wij zijn lui. Stuur een mail met zoveel mogelijk informatie: van de plaats waar je vandaan komt, tot de stijl die je speelt en een telefoonnummer en mailadres waarop je bereikbaar bent. Een persfoto wordt gewaardeerd en een link naar je muziek is verplicht. Een biografie en een speellijst toevoegen is ook fijn, dan hoeven we dat zelf niet te checken op je website.”

 

 

“Hoe makkelijker je het de redactie maakt, hoe beter. Want – geheimpje – wij zijn lui”

 

“Bij mij in de studio kunnen bands semi-akoestisch spelen. Denk dus in dit concrete geval na over hoe je dat zou willen doen. Stel: je maakt rockmuziek, maar je hebt een nummer dat zich leent voor een akoestische vertolking: geef dat dan aan! En heb je er audio of video van: stuur dat mee. Dan kan ik snel de vertaalslag maken of dit past in mijn programma.”

 

 

“Bij mij in de studio kunnen bands semi-akoestisch spelen”

 

“Bij menig radiostation maken ze filmpjes en nemen ze je liedjes op. Dat levert dus weer content op die jij (met vermelding van het radiostation) kunt delen met je fanbase via je social media. Dat is dan meteen de tegenprestatie die wij bieden. Helaas is er geen geld te verdienen met radio-optredens. Met koffie, thee, fris, een broodje en een enkele keer een kilometervergoeding mag je blij zijn.”

 

 

Hier een voorbeeld van een mooie radioversie van een nummer van Voltage:

 

 

 

Interesse? Overtuig Eefke dan van jouw muzikale kwaliteiten via radio@omroepbrabant.nl.

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 14/07/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version